Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

San Gil

De kleine Colombiaanse stad San Gil telt zo’n 45.000 inwoners en ligt aan de rivier de Fonce. Het is de ‘outdoor capital’ van Colombia en een mekka voor liefhebbers van avontuurlijke sporten. Je kunt hier bijvoorbeeld bungeejumpen, abseilen van een waterval en tuben in een rivier.  Ga naar de Juan Curi Waterfalls , deze is 18 meter hoog. Onderaan de waterval is een natuurlijk zwembad.
Daarnaast is de omgeving ook enorm leuk om te ontdekken, dus zorg er zeker voor dat je hier de tijd voor hebt. Kleurrijke vogels en eekhoorntjes behoren in de parken tot het dagelijkse straatbeeld. Een aanrader is het Parque Gallineral, het grootste park van de stad. Dit is een groene oase van rust en natuur. Een adrenaline-junk mag een uitstapje naar het Chicamocha National Park ook niet missen. Hier kan je goed paragilden en ziplinen. 
Niet zo'n durfal? Geen probleem, je kan het ook wat rustiger aan doen. Ga bijvoorbeeld via Ecoparque Cerro del Santisimi met een kabelbaan naar het Christusbeeld. Feitje: dit beeld is groter dan het beeld in Rio de Janeiro (40 meter lang). 
Eten
De locale specialiteit in de regio Santader is ‘hormigas culonas’: mierenbillen. Dit wordt al honderden jaren gegeten door de Colombianen. Alleen de koninginnen der mieren achten ze eetbaar. In april en mei worden de mieren verkocht op straat. Ze worden gezien als een afrodisiacum, een middel om je geslachtsdrift te vergroten.
‘Guarapo’ is een lokale drank die veel wordt gedronken door de boeren in de regio. Het wordt gemaakt van panela’s, suikerriet. Het gehele productieproces van het drankje duurt maar twee dagen, waardoor het erg goedkoop is. 
De horeca in San Gil is niet enorm hoogstaand, maar je kan er zeker wel een paar leuke tenten vinden. Ceel horecazaken vind je in het winkelcentrum Centro Comercial El Puente. 
Vervoer
San Gil heeft geen vliegveld. Je kan daarom het beste vliegen naar Bogota of Bucaramanga en vanaf daar de bus of taxi nemen naar San Gil.
In San Gil zelf is de bus een goede vervoersoptie. Deze brengt je overal, maar je moet wel een beetje op je spullen letten. Verder is de taxi ook een makkelijke en goedkope optie.
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m februari & juli t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Peso
Taal: Spaans
san-gil.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.