3 op Reis

Saint-Tropez & Cannes

Saint-Tropez is een kleine havenplaats aan de Côte d’Azur in Frankrijk. De stad is erg populair onder reizigers, maar met name die met een extra dikke portemonnee. Je betaalt er namelijk al snel de hoofdprijs. Toch is deze plek de moeite waard voor een paar dagen vakantie. We raden je wel aan om in de zomer te gaan, want in de winter zijn veel hotels en restaurants gesloten.
In de zomer ligt ook de hele haven vol met boten. Plof neer op een fijn terras, zet je zonnebril op en bereid je voor op een middag mensen en boten kijken. Als je zin hebt om iets te ondernemen, kan je een wandeling maken door de prachtige oude stad. Bezoek een van de vele boetieks of ga gewoon lekker naar het strand.
In minder dan twee uur rijden ben je in Cannes, een mooie en levendige kustplaats. De dure jachten, filmsterren, luxe auto’s en nachtclubs zijn hier niet te missen. Typerend voor Cannes is de Boulevard de la Croisette, waar je je ogen uitkijkt van alle luxe. Wil je dit juist even ontvluchten? Pak dan de boot naar een van de eilanden voor Cannes. Hier kan je zwemmen in een van de rustige baaien. 
Eten
Het bekendste terras van Saint-Tropez is dat van Café Senequier. Dit terras is al 120 jaar oud en je scoort er goede lunch en koffie. Geniet ondertussen van het lekkere uitzicht. Zit het daar vol? Geen zorgen, de hele boulevard zit vol met terrassen. Genoeg keuze voor een cocktail aan het eind van de dag dus. Hou je van Indiaas? Ga dan eten bij Gandhi. Lekker eten, goed personeel en een fijne sfeer.
In Cannes vind je ook genoeg leuke eetplekken, maar veel zijn erg duur. Wil je wat minder betalen? Ga dan eten bij New Monaco: lekker en betaalbaar. Als je zin hebt in iets van de grill, raden we een hapje bij Grill & Wines aan. Voor een luxe diner moet je bij Z Plage zijn. Op het strand met de zonsondergang en een glas in je hand kan je hier heerlijk dineren.
Op gebied van uitgaan is Cannes dé plek! Je betaalt flink wat, maar daar krijg je wel wat voor terug. Doe eerst onderzoek naar de dresscode van de tent waar je heen gaat. In Cannes kunnen ze je aan de deur namelijk nog weigeren. Kleed je mooi aan, ga met een groep en huur een tafel. Ga bijvoorbeeld naar de Bâoli, een mooie club met vuurshows met alles erop en eraan.
Vervoer
Zuid-Frankrijk is te gek om met een auto doorheen te toeren. Op die manier heb je alle vrijheid en rij je bijvoorbeeld van Cannes naar Saint-Tropez en weer terug. Een andere leuke manier is de Ferry! Je kan opstappen en op verschillende plekken langs de Côte d’Azur weer eraf hoppen. Ga je toch liever met de auto? Neem dan de route langs de kust. Hij duurt iets langer dan de binnenlandse, maar dat is het uitzicht zeker waard.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
saint-tropez-cannes.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.