Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Rwanda binnenland

Vroeger is Rwanda een Belgische kolonie geweest. Er wordt dan ook nog steeds volmondig Frans gesproken. In 1994 woedde er een zeer hevige burgeroorlog. Deze strijd mondde uiteindelijk uit in een genocide tegen de Tutsi's, een van weerzinwekkende proporties. Als gevolg van deze roerige, maar relatief recente gebeurtenissen zijn er in Rwanda veel indrukwekkende monumenten te vinden.

Rwanda is rijk aan natuurschoon en er leven veel verschillende, unieke diersoorten. In het oosten van het land vind je weinig toeristen en kun je heerlijk op safari. De meeste toeristen gaan alleen naar het Parc National des Volcans om daar de vulkanen te bezichtigen en berggorilla's te spotten. Maar de andere parken in het zuiden en oosten van het land zijn ook zeker de moeite waard. Het toerisme is in deze parken nog niet zo goed ontwikkeld, dus regel wel je eigen vervoer voor je safari!
Heb je genoeg te besteden? Ga dan naar Lake Kivu in het westen en verblijf in de resort-stad Gisenyi. Hier komen veel rijke Rwandezen, expats en reizigers om lekker te genieten. Villa’s, hotels, nachtclubs en andere luxe is er in overvloed! Met een gids op safari gaan is aan te raden. Vooral als je zeker wil zijn van mooie foto's van de indrukwekkende dieren of planten. Voor meer informatie: de officiële Rwanda toerisme site.
Eten
Een lokaal gerecht die je zeker moet proberen is: ilsombe; groene bladeren van de cassaveplant, die worden fijngestampt en gegeten met gedroogde vis. En ook Charkalaka en geitenbrochttes, een spies van geroosterd geitenvlees, zijn aanraders. De basis van veel gerechten is aardappels, maïs, cassave en vis (vooral tilapia). Een laatste aanrader is bananenbier, de lokale alcoholische drank. 
Vervoer
Zeven vliegtuigmaatschappijen vliegen van Amsterdam op Kigali. Meestal dien je dan wel over te stappen in Nairobi of Addis Abeba. Een directe vlucht duurt zo'n acht uur. Per week gaan er zes directe vluchten naar Rwanda.
Er is overigens amper tijdverschil met Nederland. In de wintertijd is er namelijk maar een uurtje tijdverschil en in de zomertijd helemaal geen. Ter plekke een auto huren is zeker mogelijk. Zorg wel dat je het liefst een zo stevig mogelijk model hebt, gezien de slechte staat van de wegen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m oktober & december t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Rwandese Frank
Taal: Kinyarwanda, Frans & Engels
rwanda-binnenland.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.