3 op Reis

La Palma

Wanneer je aan een roadtrip denkt, denk je waarschijnlijk aan een toer met de auto, camper of motor. Maar ook te voet kan je een fantastische roadtrip maken. Het Canarische eiland La Palma is hier perfect voor! Het eiland is maar twee keer zo groot als Texel en enorm veelzijdig.
Begin je wandeltrip in het oostelijke Santa Cruz de la Palma. Begin je wandeltrip goed en eet een flinke maaltijd in een van de gezellige restaurants. Vertrek vanaf hier richting het zuiden en wandel langs verschillende bergdorpjes door de ongerepte natuur. Veel Palmezen zijn vanuit Cuba naar La Palma gekomen. Vanuit Cuba namen ze de kunst van het sigaren maken mee. Bezoek tijdens je roadtrip een sigarenmaker en waan je even in Cuba.
Het zuiden van La Palma is één van de meest actieve vulkanische gebieden ter wereld. Wees niet bang: agressieve en totaal verwoestende uitbarstingen heb je hier niet. Als je hier loopt voel je nog steeds de warmte van de vulkaan. Let vooral op de gele zwavelplekken, daar zitten de gaten waar warme lucht uitstroomt.
Als je door gaat richting het westen kom je in Los Llanos. Omdat hier weinig andere bezoekers komen, is het uitgaan is heel lokaal. Swing de nacht door met de plaatselijke bevolking en rol daarna je bed in. Deze kant van het eiland is vrijwel altijd zonnig, dus je kan hier heerlijk op het strand ontspannen.
Weer nieuwe energie voor een nieuwe deel van de roadtrip? Richting het noorden ontmoet je in Las Tricias de lokale hippies. Zij zijn de gehaaste westerse wereld ontvlucht en wonen nu in grotten. Wil jij ook even helemaal weg van de wereld? Overnacht  dan zelf in zo’n grot! Via smalle bospaadjes wandel je verder in het Laurierbos met paradijselijke watervallen, stilte en vredigheid. 
Wandel richting het oosten en neem een verfrissende duik. Bij Charco Azul is de zee erg wild en gevaarlijk. Gelukkig hebben ze daar iets op bedacht: een in de rotsen uitgehakt zwembad. Verderop in San Andrés vind je een bijzonder kerkje. De bevolking is niet alleen christelijk maar ook erg bijgelovig. Zo hebben ze wassen lichaamsdelen en poppen opgehangen in de hoop dat God hen zal genezen. Strijk ’s avonds welverdiend neer op het plein voor een drankje en heerlijke tapas.
Eindig je roadtrip fenomenaal op het hoogste punt van het eiland: De Roque de los Muchachos in het Caldera de Tabulente. Dit is een natuurgebied in een krater van 10 kilometer doorsnee. Deze plek is ook heel geschikt om sterren te kijken. Breng een bezoek aan een grote telescoop en kijk de ruimte in. Er zijn verschillende maatregelen om lichtvervuiling tegen te gaan. De (vallende) sterren zijn daardoor waanzinnig mooi zichtbaar. Kortom: La Palma heeft alles voor een onvergetelijke trip: goed strand, prachtige natuur en een swingende Latijns-Amerikaanse sfeer.
Vervoer
Je vliegt snel en gemakkelijk naar La Palma met een rechtstreekse vlucht. Het openbaar vervoer op het eiland is goed geregeld. Er rijden verschillende bussen over het hele eiland. Verder zijn er vele wandelpaden over het hele eiland. De mooiste plekken bereik je het beste te voet.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
la-palma.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.