3 op Reis

Qufu & Mount Tai

Qufu is de stad van de grootste Confuciustempel van China. Confu-watte? Nou, het stadje is de geboorteplek van de filosoof Confucius, grondlegger van het Confucianisme. Volgens deze filosofie dient men te handelen naar zijn/haar maatschappelijke status. Wat de Confuciustempel zo speciaal maakt? De tempel werd al in 500 voor Christus uit de grond gestampt en bestaat uit een netwerk van 460 kamers, zalen en altaren.
Een kleine 100 kilometer verderop bevindt zich de Mount Tai, oftewel Taishan Mountain. Deze berg van 1545 meter hoog behoort niet bepaald tot de categorie: “Twee vingers in de neus”. De beklimming van 7000 treden kost je tussen de drie en zeven uur zweten en hijgen. Wat je daarvoor terug krijgt? Een bloedmooi uitzicht! Oh en: het gezegde luidt dat je 100 jaar wordt als je de top bereikt. Is dat even lekker meegenomen!
Eten
In de keuken van Qufu vind je vooral snacks. Heel veel snacks. Waar je niet omheen kunt, zijn pannenkoeken, gerookte tofu en sanzi (een soort gedraaide gefrituurde deegrol). Ook zijn de inwoners gek op verse vis en soep. Voor een goede maaltijd ga je naar het Queli Hotel, rechts van de Confuciustempel. Meer zin in een snackwalhalla? Duik dan de Gulou South Street in: dé verzamelplek voor Qufuaans eten. 
Vervoer
Reizen in China is geen appeltje-eitje. Toch zien te overleven in deze vervoers-jungle? Neem dan vooral de hogesnelheidstrein of duik een slaaptrein in. Hou je meer tijd over voor cultuurgesnuif.
Maar eerst: daar komen. Een ticket van Amsterdam naar Peking heb je al vanaf 475 euro. En kost je ongeveer 9 uurtjes vliegen. Vanuit hier reis je met de highspeed trein in slechts 2 uurtjes naar Qufu.
Vanuit Qufu kun je 3 verschillende treinen nemen die je in 3,5 uur naar Mount Tai brengen. Liever meer geld over voor wat snacks? Neem dan een standaard trein, deze is goedkoper. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m mei & sept t/m nov
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Renminbi, Hong Kong Dollar
Taal: Mandarijn, Cantonees
Maurice zijn hele roadtrip zien? Klik  hier!
qufu-mount-tai.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.