Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Puerto Maldonado

Puerto Maldonado kan gezien worden als dé junglehoofdstad van Peru. De stad is gelegen in de koning der regenwouden, het Amazonegebied. Het gebied is dan ook de perfecte uitvalsbasis voor een jungle tour door de Amazone. Zo kun je een kijkje nemen bij Lago Sandoval, een indrukwekkend meer waar je schildpadden, apen en exotische vogels spot. Ook kun je vanuit hier het Parque Nacional Bahuaja-Sonen induiken, een van de grootste nationale parken van het land.
Een unieke toevoeging aan je reis door Peru zou het LPAC-centrum kunnen zijn. Het LPAC-centrum is een onderzoekscentrum in de Madre De Dios regio, gelegen aan de Las Piedras rivier. In dit centrum werken jonge researchers die het omliggende Amazonegebied onderzoeken en tegelijkertijd streven naar manieren om deze te beschermen. Je kunt er als reiziger heen om de Amazone op unieke wijze te beleven. Waarom? Je leert iets over het gebied, je draagt een steentje bij aan natuurbehoud en je slaapt op een zeer afgelegen plek midden in de allergrootste jungle van de wereld. Naast onderzoek doen, kun je vanuit het center ook kleinschalige jungle-excursies maken.
Geïnteresseerd in het LPAC-centrum? Houd er dan rekening mee dat het gebied enorm afgelegen is. Je bent toegewezen op de voorzieningen van het centrum. Restaurants, winkels of supermarkten ga je in de buurt niet vinden. Je bevindt je hier namelijk midden in de jungle!
Eten
La Semilla is een open-sided vegetarisch restaurant met uitzicht over de Plaza de Armas. Daarnaast zijn Burgos’s Restaurante een El Califa een aanrader. Bij de laatste krijg je grote en goedkope maaltijden! En wat betreft het gebied rondom het LPAC-centrum: houd er zoals gezegd rekening mee dat er vrijwel geen voorzieningen in de buurt zijn.
Vervoer
De beste manier om door het stadje te reizen is per auto of per mototaxi. Deze laatste optie geeft je uiteraard een unieker ritje!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Peruaanse Sol
Taal: Spaans, Quechua, Aymara
Met dank aan Responsible Travel Peru.
the-1865639_1920

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.