Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Porto

Hoewel Porto een van de grootste steden van Portugal is, was de stad voor lange tijd nog onbekend onder de reizigers. Juist daarom is het een leuke plek om heen te gaan. Gelegen in de heuvels, kunnen de straten van Porto behoorlijk steil zijn. Dwaal rond of neem het authentieke treintje of kabelbaan naar boven.
Terwijl je de stad verkent, zal je tegen genoeg bezienswaardigheden aanlopen. Ga bijvoorbeeld naar binnen bij de Capela das Almas, een authentieke kapel midden in een drukke winkelstraat. Of breng een bezoek aan de Igreja de São Francisco, een imposante kerk in het historische centrum van de stad. Wil je je bevinden onder inwoners van Porto, dan kan je naar de wijk Foz. Wandel langs de rivier de Douro of door het park en kijk hoe de ouderen van de stad een spel jeu de boules spelen.
De mooiste zonsondergang vind je overigens net iets buiten de stad. Op een rustig, uitgestrekt strand staat de Capela do Senhor da Pedra. De kapel staat bijna in de Atlantische Oceaan. Zie hoe de golven tegen de rotsen onder de kapel slaan, terwijl de zon wegzakt in de zee. 
Eten
In havenstad Porto eet je natuurlijk vis. Kabeljauw, octopus, sardines en ga zo maar door. Wil je echt verse vis net uit de zee? Pak dan de bus naar de markt van Matosinhos. Hier komen schippers ’s nachts aan wal met hun vangst van de dag. ’s Ochtends heb jij keuze uit alles wat ze binnen gehaald hebben.
Meer zin om onderuit te zakken? Dan zijn de restaurants Miss’Opo, Cantina 32, The Bird en Casa Marlindo aanraders. Voor drankjes kan je naar Base, Terraplana en Aduela. Daarnaast kan je Porto natuurlijk niet verlaten zonder de wijn te drinken die daar geproduceerd wordt: port. In onder andere wijnhuis Ferreira kan je een port-tour nemen.
Vervoer
Van Amsterdam vlieg je in 2,5 uur naar Porto. Helaas lopen er nog geen directe treinverbindingen van ons land naar Portugal. Gelukkig is het openbaar vervoer in Porto wel volop aanwezig. Er rijden verschillende trams, metro’s en bussen die je naar alle uithoeken van de stad kunnen brengen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Kraanwater: Drinkbaar
Taal: Portugees
Porto

© Mapics / Shutterstock.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.