3 op Reis

Portland

Portland , de grootste stad van de staat Oregon (aan de westkust van de Verenigde Staten ) is geheel onverdiend minder bekend dan andere bekende steden als San Francisco en Seattle. Het is voor Amerikaanse begrippen een vrij liberale en tolerante stad.

In Portland kan je echt ontzettend goed shoppen, eten en uitgaan, vooral op de Mississippi Avenue. Vanuit de stad kan je ook zo de prachtige groene wildernis van de staat Oregon in trekken. Wij kwamen zowat tijd te kort om alle shops, bars, aparte musea en evenementen te bekijken. Ook voor ons was Portland een ontzettend verrassende topbestemming.
De al eerder genoemde Food Carts verdienen minstens één bezoek. De enorme boekenwinkel die 3 op Reis in de video hieronder bezocht, heet Powells. Het maandelijkse straatfeest is absoluut een bezoek waard. Ook een bezoek aan de bizarre Shanghai-tunnels is zeker de moeite waard. De Soap Box Derby vindt jaarlijks in augustus plaats, een straatrace met zelfgebouwde knutselbolides. Dit is geweldig om te zien.
Eten
Snel en heel erg lekker (en ook nog zeer betaalbaar) eten doe je in Portland eerst en vooral bij de Food Carts, de mobiele keukentjes die je overal in de stad tegenkomt. Het ultieme Amerikaanse ontbijt bestel je bij Dockside Saloon & Restaurant. Het restaurant ziet er niet uit, maar het eten maakt echt alles goed.

Een goed betaalbare Aziatische eco-lunch vind je bij Chef Naoko. Naast heel veel heerlijke Amerikaanse, Oosterse en Arabische opties is ook het Peruaanse restaurant Andina een hele goede en bijzondere optie. 
In Portland kan je tal van bijzondere biertjes uitproberen, onder andere in de Laurelwood Brew Pub. Een andere aanrader is de excentrieke bar en bioscoop The Bagdad Theater, waar je vele soorten bier en aparte films in een prachtige setting ziet. En zoals gezegd is Portland ook echt een wijnbestemming. Zowel lokale als internationale topwijnen kunnen geproefd, gedronken en gekocht worden in de stad en in de omgeving. De beste cocktails - en dat zegt wat in deze stad - drink je bij Teardrop Lounge. 
Vervoer
Vanaf Schiphol vlieg je in tien uur direct op Portland. Met de auto vanuit bijvoorbeeld San Francisco (een roadtrip van in totaal tien uur) of Seattle (drie uur) en dan heb je ook nog eens een heel mooi landschap om doorheen te rijden. Ook de Amtrak trein en de Greyhound bus zijn het overwegen waard, als je met veel tijd en weinig geld door het westen van de Verenigde Staten reist.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
portland.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.