Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Poolcirkelgebied

Het noorden van Noorwegen was voor 3 op Reis het begin en eindpunt voor een reis langs de poolcirkel. De leukste periode om een bezoek te brengen aan dit deel van Noorwegen is tijdens de kortste dag van het jaar, zodat je het Midzomernachtfeest in de stad Florø kan meevieren.
Vanaf daar is het zeker de moeite waard om af te reizen naar Trondheim, een moderne stad met een prachtig oud centrum. De stad is rijk aan hippe barretjes en cafés die erg geliefd zijn onder de grote aantallen studenten.
Net ten zuiden van de poolcirkel op 66,5° noorderbreedte ligt de stad Mo i Rana. Hier bracht Floortje een bezoek aan het Poolcirkelcentrum. Een aanrader is echter om een tocht langs de Fjorden te maken en als je geluk hebt zie je ook nog het noorderlicht. 
Eten
In Trondheim hoef je zeker niet om te komen van de honger. In het Baklandet Skydsstasjon kan je heerlijke huisgemaakte cake eten. Verder kan je goed terecht bij Orens Kro, Emilies of Credo voor lekkere gerechten. Café ni Muser is een leuk café waar je gezellig iets kan drinken en tegelijk goedkoop kan eten. Je kan natuurlijk ook op je eigen houtje lekker ronddwalen op de Ravnkloa Fish Market en hier en daar de vers gevangen vis proberen.
Trondheim is een typische studentenstad en kent daarom veel cafés en terrassen. Leuke plekken zijn Dromedar en Godt Brod. Voor de late uren kan je los in de Bare Blabear, Bari Café 3B en Metro. De andere kleinere plaatsen in het noorden van Noorwegen zijn minder geschikt om de bloemetjes eens flink buiten te zetten.
Vervoer
Bodo is het noordelijkste plaatsje in Noorwegen dat te bereiken is met de trein. Omdat Noorwegen zo'n uitgestrekt land is, gaat veel verkeer tussen het zuiden en het noorden door de lucht. Je kan echter ook per boot. De Hurtigruten is een beroemde veerdienst tussen Bergen en Kirkenes. Deze doet er zo’n elf dagen over en legt 34 keer aan. Je betaalt hier aan boord. Ook is het gebied goed te bereizen met de bus.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Noorse Kroon
Taal: Noors
poolcirkelgebied.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.