3 op Reis

Pitcairn

Pitcairn is vooral bekend vanwege het schip de Bounty en zijn muitende bemanning. Deze zochten hier hun heil en zette hier een kleine gemeenschap op. Hun nabestaanden zijn nog steeds de inwoners van het eiland. Er worden dan ook slechts 52 personen op dit zeer, zeer, zeer afgelegen eiland. Op het eiland zijn er ook nog sporen van het oorspronkelijk schip te vinden. 
Zo zijn er borden van het hout, ligt het anker op het eiland en zijn er enkele kanonnen te vinden. Het schip zelf ligt op de bodem van de baai maar er is weinig van overgebleven na de brand en eeuwen onder water. Op het eiland is niet veel te doen behalve genieten van de prachtige vergezichten en praten met de locals. Ga ook sowieso even zwemmen in de natuurlijke poelen die zich hier hebben gevormd. 
De puurste honing ter wereld wordt hier gemaakt. Activiteiten als vissen, hiken, vogels spotten en snorkelen zijn perfect om je bezig te houden en zijn zeker de moeite waard. Net als een hot stone massage van Jacquie Christian. De lokals een handje helpen met hun dagelijkse werkzaamheden is ook top omdat je dan een inzicht krijgt in het dagelijks leven. Hier nog een paar tips om je reis te plannen. Pitcairn, Visit Pitcairn, Pitcairntravel
Eten
In Adamstown is één winkel aanwezig en die is slechts drie dagen per week geopend. Souveniers zijn te koop bij de eilandbewoners. In het winkeltje vind je een klein assortiment van geïmporteerde producten. Je kunt op Pitcairn niet pinnen. Wel kan je euro’s wisselen en eventueel ook in US dollars betalen. Buiten de deur eten is alleen mogelijk op vrijdagavond, in het Christian’s Café wordt een volledige maaltijd geserveerd.
Biertjes en wijn zijn te koop in de eilandshop. Een avondje doorbrengen én eilandbewoners ontmoeten kan in het Christian’s café. Deze is op vrijdagavond geopend, vanaf 18:30.
Vervoer
Een tocht vanaf Mangareva naar Pitcairn duurt gemiddeld 40 uur. Deze boot gaat slechts drie keer per jaar en kost zo’n €3000,00. Info over het schip en over de vetrekdata vind je hier. Een toeristenvisum koop je ter plaatse voor €20,00. Hoewel het eiland klein is, gebruiken de meeste inwoners een quad om zich te verplaatsen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Wanneer de boot vertrekt
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Nieuw-Zeelandse dollar
Taal: Engels en Pitcairnees
pitcairn.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.