Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur opnpo3

Voor jouw dagelijkse dosis (duurzame) reisinspiratie.
3 op Reis

Phoenix

Phoenix is met meer dan anderhalf miljoen inwoners een van de grootste steden van de Verenigde Staten. Dat is opmerkelijk omdat de hoofdstad van Arizona in de uitlopers van de Sonorawoestijn ligt. De stad heeft daarom bijna het hele jaar door te kampen met extreme hitte. ’s Zomers lopen de temperaturen zelfs regelmatig op tot boven de veertig graden Celsius.
Dat er midden in de woestijn een miljoenenstad kon ontstaan is te danken aan indianen. In de vallei waar nu Phoenix ligt, bouwden zij honderden jaren geleden al een enorm stelsel van kanalen om hun velden te irrigeren. Daardoor bleef de grond vruchtbaar en vanwege die vruchtbare grond werden er later veel boerderijen gevestigd. Vanuit daar is de plek blijven groeien tot de enorme stad die het nu is. Phoenix is nog steeds een van de snelst groeiende steden van de Verenigde Staten.
Vlak buiten Phoenix vind je de Camelback Mountain. De berg, die precies lijkt op een knielende kameel, is een populaire plek om te hiken. Op de berg vind je een steil, maar indrukwekkend wandelpad naar de top. Nadat je je op de klim flink in het zweet hebt gewerkt, kan je als je boven bent kilometers ver over de stad en de woestijn uitkijken. In Phoenix schijnt bijna altijd de zon, dus een mooi uitzicht is zo goed als gegarandeerd.
Aan de extreme hitte ontsnappen kan in een van de vele musea die de stad herbergt. Kunstliefhebbers kunnen bijvoorbeeld hun ei kwijt in het Phoenix Art Museum. Hier hangen meer dan achttienduizend kunstwerken, waarvan sommige nog uit de renaissance stammen. Meer geïnteresseerd in geschiedenis? Dan kan je terecht in het Heard Museum. Dit museum is een van de beste van het land als het aankomt op het inheemse Amerikaanse verleden.
Eten
Dat Arizona en Phoenix relatief dicht bij de Mexicaanse grens liggen is duidelijk terug te zien in de plaatselijke keuken. Verspreid door Phoenix vind je verschillende restaurants in Mexicaanse stijl. Het is een aanrader om eens langs te gaan bij La Bamba Mexican Grill. Slechts vier jaar geleden was chef Edson Garcia nog werkloos en leefde hij op straat, maar vandaag de dag staat hij bekend als een van de beste tacomakers van Phoenix.
Vervoer
Het openbaar vervoer is in Phoenix niet heel goed geregeld. Er zijn wel bussen aanwezig, maar de verbindingen zijn lang niet altijd even goed. Dat zorgt ervoor dat het vaak lang duurt voordat je daadwerkelijk op je bestemming aankomt. Het is aan te raden om in Phoenix een auto te huren. Zo kan je je jezelf makkelijk verplaatsen en voorkom je gedoe met het openbaar vervoer.
Goed om te weten
Beste reistijd: April tot en met oktober
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Engels
Phoenix

© Dreamframer / Shutterstock.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.