3 op Reis

Philadelphia

Philadelphia is één van de meest historische steden in Amerika. Maar ook wel een beetje de vergeten stad van de Oostkust. Toch is het land Amerika hier ontstaan. Hier werd namelijk de onafhankelijkheid getekend. The Declaration of Independence dus. Het gebouw waar dit grootse moment plaats vond staat er niet meer. Die was vervangen door… een burgertent. Logisch! Dus. Maar je kan wel ’t museum bezoeken.
Ook de Liberty Bell is een must-see. Deze klok zou zijn geluid om de burgers op 8 juli 1776 bij elkaar te krijgen. Voor het voorlezen van de Declaration of Independence. En Philly heeft nog meer historische trekpleisters. De Eastern State Penitentiary bijvoorbeeld. Dit was de eerste moderne gevangenis. Waar vervolgens alle gevangenissen in de wereld op gebaseerd zijn. Leuk: het bandje van de rondleiding is ingesproken door Steve Buscemi. Deze acteur kan je kennen van onder andere Boardwalk Empire, Armageddon en Fargo.
Wat je nog meer echt niet wil missen? De whispering benches in Fairmount Park. De prachtige magic gardens. En kijk overal goed om je heen. Want spot je een lelijk groot gebouw? Grote kans dat er een tof kunstwerk op zit! Plus een tip van Dennis: toffe winkeltjes check je in South Street!
Eten
Niet alle restaurants in Philadelphia hebben een liquor license. Dus geen koud biertje bij je eten? Jawel hoor! Want daar hebben die slimme Amerikanen wat op bedacht natuurlijk. Restaurants waar je bij hun mag komen eten en je je eigen drank meeneemt. Tooop! Hoe dat precies werkt? Dat laat Dennis je zien in ’t filmpje hiernaast! Zij hebben namelijk een tafeltje gereserveerd bij La Viola.
Zin in een ontzettende vette hap? De Philly cheesesteak sandwich. Dat is een superlekker broodje met vlees en cheddar… uit een flesje! Hmmm. Bij Pat’s King of steaks hebben voor de bestelling een heel stappenplan! Het is ook een idee om een foodtour te boeken. Dan kom je gegarandeerd langs de lekkerste culinaire spots van Philly!
En ’s avonds ga je natuurlijk voor een lekker drankje. Bijvoorbeeld bij The Franklin Mortgage & Investment Co. Deze bar is stiekem geopend in 1920 tijdens de drooglegging. En voor wat romantiek, kaarslicht en vintage behang check je The Ranstead Room. Die vind je in een klein steegje in ’t centrum. En is te herkennen aan een grote zwarte deur met de letters RR erop. 
Vervoer
Met een directe vlucht vanaf Amsterdam ben je met zo’n kleine negen uur in Philly. En dat kost je ongeveer 675 euro. Vanaf het vliegveld pak je makkelijk de trein, bus of taxi naar ’t centrum. Een rit met de trein kost je plusminus zeven dollar, de bus maar twee. Of je huurt een auto. En in het centrum? Dan pak je makkelijk de fiets. Of  als je lui bent, laat je je rondrijden in een tourbus!
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
philadelphia.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.