Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Peloponnesos

Reis vooral vanaf het authentieke en romantische kustplaatsje Nafplio door naar Xirokambi om vervolgens je reis te eindigen in het vissersdorp Gythio. De in het westen gelegen kuststad Nafplio is de uitgelezen plek om het historische Griekenland te ontdekken. Olympia, Epidaurus en Sparta liggen allemaal binnen een paar uur rijden. Het in het binnenland gelegen Xirokambi is de perfecte plaats om de Griekse keuken te ontdekken. 
De combinatie van traditioneel Grieks eten, cultuur, geschiedenis en veel zonuren maakt Peloponnesos en het nabijgelegen vasteland tot een geweldige bestemming. Nestel je in Nafplio en bekijk elke dag een van de zes historische wonderen die binnen handbereik liggen.
Eten
Het traditionele eten is op Peloponnesos nog niet verdrongen door fastfoodketens of toeristische restaurants. Over het hele eiland zijn kleine traditionele restaurants te vinden. Ook in Nafplio is de Griekse keuken goed vertegenwoordigd. Zoals bij Palio Arhontiko, een van de betere restaurants in het kustplaatsje.
Aan de kust van het eiland zijn veel goede visrestaurants te vinden. Zoals in het dorpje Gythio, waar de inktvis heer en meester op het bord is. In de havens van het kleine vissersstadje zijn tientallen manieren om inktvis te bereiden en vooral te proeven te vinden. Een echte aanrader dus. 
Peloponnesos is niet echt een feesteiland zoals je het van Griekenland zou verwachten. Toch zijn er genoeg barretjes, clubs en gezellige terrasjes te vinden. In Idol en Shiva Club in Nafplio zijn altijd wel locals te vinden, en ook in Tranion is het altijd gezellig. De grootste stad van het eiland heeft niet per se ook het beste uitgaansleven. Het vinden van een gezellige bar in Patras is niet altijd even makkelijk. Als je goed zoekt vind je Club Rodon en de Rocky Raccoon, maar een van de terrasjes aan het water is natuurlijk ook gezellig.
Vervoer
De bus brengt je overal op het eiland en rijdt heel regelmatig. De trein is daarentegen alleen voor de heel geduldige reiziger die een goed woordje Grieks spreekt en de ingewikkelde dienstregeling van het Griekse verkeersbureau kan ontcijferen. De meeste vrijheid heb je met de auto, die het beste in de hoofdstad Athene gehuurd kan worden.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Grieks
peloponnesos.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.