Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Oslo

Scandinavische landen zijn niet goedkoop. Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, dus ook niet. De historische stad is wél de moeite waard! Oslo heeft veel bijzondere eigenschappen: dichtbegroeide bossen, fjorden, uitgestrekte vlaktes én vriendelijke mensen. Wat wil je nog meer?

Oslo is niet heel groot. Het grote voordeel daarvan is dat je alles te voet kan bereiken. Handig, al helemaal als je alles in een paar dagen wil zien. Breng een bezoek aan het Royal Palace bijvoorbeeld. In het openbare Vigeland beeldenpark zie je meer dan 200 beelden die samen de cirkel of life vormen. Wat verder lopen is ’t naar Oslo’s ‘best kept secret’. Dit is een magische plek met kunst van Emanuel Vigeland. Dit wil je zeker niet missen. Oslo leent zich, ondanks de hoge prijzen, ook enorm goed voor een dagje winkelen. Doe dit bijvoorbeeld in de Karl Johan Street.
Eten
Voor lekker eten, leuke cafés en restaurants ga je naar Grünerløkka. In deze hippe wijk wonen vooral jongeren. In het park Birkelunden zie je veel jongeren hangen en kan je zelf ook ‘n kleedje neerleggen. Ook de bars vragen om een uitgebreid bezoek. Ga bijvoorbeeld naar BAR Social Eating Vulkan. Hier geniet je van drankjes, goed eten en een prachtig uitzicht over de Akerseiva rivier. Ga lekker buiten op het dakterras zitten.
Naast het winkel- en uitgaansgebied Aker Brygge ligt het grootste openlucht restaurant van Oslo: Lekter’n. Eet er Lutefisk: een visgerecht met kabeljauw. Een ander restaurant ligt óp het water, Dyna Fyr. Dit betekent letterlijk Dyna vuurtoren. Je wordt opgehaald met de boot vanaf de haven en naar de vuurtoren gebracht voor een privédiner! Romantischer kan bijna niet.

Je kan ook goed uitgaan in Oslo. Club Skansen is een historisch pand met elk weekend toffe feesten. Liever een kleiner feestje? Ga dan naar Skaugum. In de achtertuin wordt goede muziek gedraaid, vind je lekkere drankjes en blijf je lekker warm door heaters. 
Vervoer
Net als alles in Oslo is het openbaar vervoer erg goed geregeld. Met een Oslo-Pass reis je onbeperkt met de bus, metro, tram of trein. Voor zo’n 35 euro kan dat 24 uur lang. Daar bovenop krijg je gratis toegang tot meer dan dertig musea en andere stadsuitjes.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Noorse Kroon
Taal: Noors
Evi’s hele roadtrip door Oslo zien? Klik hier!
oslo.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.