Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Oakland

Tegenover San Francisco ligt Oakland. Ook wel het Brooklyn van de westkust: een superleuke bestemming met een rauw randje. Die je zeker niet mag overslaan als je in de USA bent!
Dat rauwe randje heeft de stad te danken aan vroeger. Toen Oakland werd geassocieerd met armoede, criminaliteit en discriminatie. Maar de huurprijzen in de omliggende steden stijgen momenteel zwaar de pan uit. En dus verkassen steeds meer hippe types en bedrijven naar Oakland. Meer over de geschiedenis weten? Check het Oakland Museum of California. Waar je sowieso naartoe moet vanwege de altijd vette tentoonstellingen daar!
Oakland staat bekend om z’n grote haven. Vlakbij ligt het centrale plein Jack London Square. Hier vind je ontelbaar veel winkels. Restaurants. Een openlucht bioscoop. En je kunt er zelfs kajakken huren! Genoeg te doen dus. Temescal Valley is hoe dan ook de leukste wijk. De oude gebouwen hier zijn gevuld met chille koffietentjes, authentieke winkels en natuurlijk een barbershop. Net als San Francisco heeft Oakland een Chinatown. Net zo gezellig. Maar een stuk minder toeristisch. Wil je even bijkomen? Ga naar het Redwood Regional Park. Of vermaak jezelf een dagje in de Oakland Zoo!
Wil je vanaf Oakland naar San Francisco? Zo gepiept. Je hoeft alleen maar de Bay Bridge over te steken. Of pak de San Francisco Bay Ferry. Meer van San Francisco weten? Klik!
Wil je nu zo graag naar Oakland? Wij hebben onze trip gepland met Visit Oakland en Travel Home.
Eten
In Oakland ontkom je niet aan de lokale specialiteit: buttermilk fried chicken & cornmeal waffle. Die van Brown Sugar Kitchen móet je proeven. Volgens de inwoners de allerbeste van de stad. Maar die van 900 Grayson en Kitchen 388 zijn ook lekker! 
Aan chille restaurants in de stad geen gebrek. De meeste zitten aan Jack London Square of in Uptown. Volgens de locals horen Yoshi’s, BayWolf en Scott’s Seafood tot de betere eettentjes. Voor die laatste moet je wel wat knaken neerleggen. Meer zin in pizza? Proef die met een dikke bodem bij Zachary’s Chicago! Ga voor Aziatisch naar Burma. Schuif bij Cholita Linda aan voor Mexicaans. Of loop gewoon naar Swan’s Market. Hier zitten meerdere restaurants onder één dak. Waaronder de aanraders Miss Ollie’s en Cook and Her Farmer. Ook leuk: op zondag kun je goed lunchen op de Jack London Square Farmers Market!
Vervoer
Vanaf ongeveer € 600,- vlieg je retour naar Oakland vanuit Amsterdam. Je kunt ook naar San Francisco vliegen. En vanaf daar met het ov naar Oakland reizen. Of je neemt de California Zephyr trein. Deze gaat van Chicago naar Oakland via o.a. Salt Lake City en Denver. Een andere leuke optie is natuurlijk een Amerikaanse RV huren. Zodat je net als Chris vanaf de oostkust naar Oakland kunt scheuren! In de stad zelf kun je het beste gebruik maken van de bus of taxi. Maar de stad is ook prima per fiets te verkennen!
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
oakland.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.