Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Normandië

Normandië is vooral bekend om D-Day in de Tweede Wereldoorlog. Maar deze Franse streek is eigenlijk een geweldige vakantiebestemming. De Franse schilder Claude Monet is hier geboren. In het plaatje Giverny. En die mooie landschappen in zijn schilderijen? Die check je onder andere in zijn tuin, bij Claude Monet's House and Garden.

Binnen één uur rijd je van Giverny naar Rouen. In deze stad vermaak je je prima. Shoppen doe je in Rue de Gros Horloge. De grote klok die daar hangt komt helemaal uit de Middeleeuwen. Een minutenwijzer heeft ‘ie niet. Lekker toch, op vakantie?
Zeker het bezoeken waard is de kerk van Jeanne d’ Arc. Deze staat precies op de plaats waar zij vroeger is verbrand. Spectaculairder is de Cathedrale Notre-Dame de Rouen. In video hieronder zie je een geweldige lichtshow, geprojecteerd op de kerk. Nog tijd over? Rijd dan één uur verder naar Étretat. Dit dorp aan de kust heeft prachtige kliffen, die ook te zien zijn in de schilderijen van Monet. Maar in het echt zijn ze nóg mooier!
Eten
Aan lekker eten geen gebrek! We kennen toch allemaal camembert, stokbrood en lekkere rode wijn? Je vindt het allemaal terug aan de Franse kust.
In Giverny eet je lekker bij Le Jardin des Plumes of Restaurant Baudy. Eet ’s morgens een croissant, zoete crèpes voor de lunch en bestel een bord coquilles voor het avondeten!
Het nachtleven zoek je op in Ibiza of Le Kiosk. Even geen zin in Franse wijn? Loop dan binnen bij La  Boîte à Bière . De naam zegt het al: bierkeuze genoeg. De heupen losgooien doe je in Le Crooner, dé plek voor studenten en de tofste party’s! 
Vervoer
Voor een roadtrip zoals die van Evi pak je natuurlijk de auto. Maar je hoeft niet helemaal naar Giverny te rijden! Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Parijs. Vanaf daar ben je met een uurtje in Giverny. Maar zet je auto lekker weg als je in Rouen bent aangekomen. Want dé manier om die stad te verkennen is lopend.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
normandie.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.