Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Noordoost Sri Lanka

Het noordoosten van Sri Lanka is enorm in opkomst als vakantiebestemming. Heel begrijpelijk, als je ziet wat dit gebied allemaal te bieden heeft. Je vindt hier een grote hoeveelheid aan stranden. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je geen plekje meer hebt, want het is nog erg rustig. Je kan hier meer doen dan alleen zonnen en zwemmen. Er zijn namelijk enorm veel leuke plekken te bezoeken in dit deel van Sri Lanka! 
Een aanrader om te bezoeken is Anuradhapura. Deze stad is heilig voor boeddhisten. Je checkt er tempels, stoepa’s en paleizen. Veel pelgrims trekken naar deze plek toe. Breng vooral een bezoekje aan de Bodhiboom. Als we de verhalen moeten geloven, is dit de oudste levende boom ter wereld…
Vanaf Anuradhapura reis je in twee uur naar Trincomalee. Daar kan je de tempels van de Tamils bezoeken. Tien minuutjes verderop vind je al prachtige stranden. Hier is het veel minder druk dan in het zuiden van Sri Lanka. Optimaal genieten dus!
Eten
Rondlopen met je eten in de hand? In het noordoosten van Sri Lanka misschien geen goed idee. Voor je ’t weet springt er een aap op je schouders! Gelukkig gebeurt dit in restaurants niet. Ga voor een aaploze hap dus naar bijvoorbeeld Nature Inn, Palm Beach Resort of check ‘t Dutch Bank Cafe.
Een gerecht dat je veel tegenkomt in Sri Lanka is rijst met curry. En nee, dat is niet zo simpel als ’t klinkt. Je kan vaak kiezen tussen wel vijf verschillende soorten rijst en net zo veel verschillende soorten curries.
Probeer tijdens je reis door Sri Lanka minimaal één keer Coconut Roti. Dit lijkt op pannenkoeken, maar is eigenlijk een soort plat brood met kokos erdoorheen. Heel anders dan pannenkoeken, maar net zo lekker!
Vervoer
Vanaf Amsterdam vlieg je in zo’n elf uur naar de hoofdstad Colombo. Je maakt vaak wel ergens een tussenstop. Vergis je niet als je op de kaart kijkt. Sri Lanka is best klein, maar door alle hobbelige weggetjes ben je alsnog lang onderweg. De bus is het meest gebruikte vervoersmiddel. Wil je snel van A naar B? Huur dan een auto met chauffeur. Het mooiste uitzicht heb je vanuit de trein. Die gaat erg langzaam, maar het uitzicht is het absoluut waard!
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m maart
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Sri Lankaanse Roepie
Taal: Singalees & Tamil
noordoost-sri-lanka.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.