Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Nantes

Maak je een roadtrip door Frankrijk? Of ben je op zoek naar een bijzondere bestemming voor een stedentrip? Kijk dan eens naar Nantes. Deze oude havenstad in het noordwesten van Frankrijk is een absolute aanrader. Nantes staat bekend als de stad van het onverwachte en dat klopt helemaal! Je kunt hier je ogen uitkijken bij de leuke en creatieve initiatieven. Lekker eten en genieten van alle bijzondere kunstprojecten. Zeker in de zomer zijn er veel plekjes te ontdekken.
De Franse schrijver Jules Verne, voornamelijk bekend van fantasieboeken, werd geboren in Nantes. Zijn werk en creatieve geest voel en zie je overal terug. Loop langs the green line, een leuke route 16 kilometer dwars door de stad. Je komt langs 53 hoogtepunten en ziet architectuur, hotspots en parken. Op de Rue du Chateau vind je veel onverwachte en grappige versieringen. Geen zin om te wandelen? Nantes is een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld! Huur een fiets en rol de route over de groene lijn.
Aan de overkant van de Loire vind je het kunstzinnige hart van de stad: Île de Nantes. Deze plek is geliefd onder bezoekers en lokale bewoners. Daar zie je onder andere La Galerie des Machines et le Grand Elephant. Dit is een enorme houten mechanische olifant en de draaimolen gebaseerd op creaties van Jules Verne. Kunst en fantasie komen hier samen in een hele toffe uitwerking. Kortom: je kijkt in Nantes letterlijk je ogen uit.
Eten
Ook de restaurants en bars in de stad zijn bijzonder. Een leuke plek is Le Nid. Dit ‘nest’ bevindt zich in het Tour de Bretagne gebouw. Het restaurant (het nest) en het interieur (de eieren) worden bewaakt door een reusachtige ooievaar. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!
Omdat Nantes een havenstad is vind je hier veel loodsen en andere oude opslagruimtes. Die zijn inmiddels verbouwd tot hippe en leuke plekken zoals le Cantine du Voyage. Een andere plek is Le Lieu Unique, een oude koekjesfabriek. Tegenwoordig kan je hier heel leuk eten en drinken. Ga ook zeker naar Hangar a Bananas, wat letterlijk de bananenschuur betekent. Vroeger werden hier bananen opgeslagen, maar nu is deze loods verbouwd. Je vindt er allerlei cafés en restaurants waar een festival-achtige sfeer hangt.
Vervoer
Natuurlijk kun je naar Nantes rijden met de auto. Zeker als je een roadtrip door het land wil maken is dit een top plan. Heb je niet zoveel tijd? Dan vlieg je net zo makkelijk op en neer. De prijs is erg afhankelijk van het seizoen en het moment waarop je boekt. Vanaf het vliegveld rijden er shuttlebussen in 20 minuten naar het centrum.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
nantes.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.