Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Nagasaki

Wil je de mooiste plekjes van Nagasaki in één dag ontdekken? Neem Nagasakiekimae station als uitgangspunt. Pak vanaf daar tram 3 naar Suwajinja-Mae station. Daar aangekomen loop je naar het indrukwekkende Shinto-altaar Suwa Shrine. Vervolgens pak je opnieuw tram 3 terug naar Nigiwaibashi Station voor een wandeling over de Megane Bridge (Spectacle Birdge). Dit is de oudste stenen boogbrug van Japan. Vervolgens pak je tram 4 naar Shokakujishita Station. Daar zijn twee tempels die je niet mag missen: de Boeddhistische tempels Sōfuku-ji en Seisuiji. De laatste tram die je vandaag pakt is richting Ishibashi Station. Daar sluit je de dag af met de zonsondergang bij de prachtige Glover Gardens. Een lange en intensieve dag zoals je begrijpt, maar je hebt wel alles gezien!
Heb je twee dagen in Nagasaki? Dan kan je een indrukwekkende dagtrip maken naar Hashima Island, een voormalig mijnwerkers eiland dat inmiddels verlaten is. Je kent dit eiland misschien wel van de film Skyfall. Chris geeft je in de video hieronder een voorproef van dit fascinerende eiland. Blijf je liever dichterbij de stad? Dan kan je genieten van het fantastische uitzicht vanaf Mount Inasa. Of je gaat voor het Peace Park, dat werd aangelegd ter herinnering aan de atoombom die op 9 augustus 1945 de stad verwoeste.
Heb je heimwee? Ga dan naar Huis Ten Bosch. Daar vind je namelijk een stukje Holland dat perfect is nagebouwd en misschien nog mooier is dan ons eigen kikkerlandje. Het is namelijk erg goed onderhouden, inclusief herenhuizen en windmolens. Wil je daar in de buurt slapen? Check dan net zoals Chris Henn-Na hotel. Dit is een bijzondere robot hotel, waar je koffers worden gedragen door een robot. Ook zit achter de receptie een robot en je vindt er zelfs één op je hotelkamer.
Eten
Lekker yakitori eten is een must in Japan. Ook in Nagasaki ben je daarvoor aan het goede adres. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar Char-Grilled Yakitori Torimasa Ebisu. Een andere Japanse specialiteit is champon, een traditionele soep gemaakt van gebakken varkensvlees, vis, en groenten. Bij Kozanro Chinatown Shinten kan je goede champon eten, maar de allerlekkerste champon krijg je uit de keuken van Shikairo. Zin in green tea sponge cake? Bezoek dan Baigetsudo. Een andere aanrader voor heerlijk eten is restaurant Sakamotoya.
Een kop thee met een snack haal je bij bakkerij Fukusaya, theehuis Nagasaki Amu Plaza en Patisserie Nid. Behoefte aan iets met meer cafeïne? Dan kan je voor een goede kop koffie terecht bij Cafe Veloce Nagasaki Hamamachi, Coffee Yoshio of Tosaka Coffee. 
Maak je dat uitstapje naar Dejima Island? Ga dan vis eten bij de vismarkt Nagasakiko.
Vervoer
Je vliegt vanaf Amsterdam in ongeveer zestien uur naar Nagasaki. Eenmaal daar aangekomen is een handig en authentiek vervoersmiddel is de groene tram. Hiermee kom je bij vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad. In het centrum is veel ook lopend te doen. 
Goed om te weten
Beste reistijd: maart t/m mei & september t/m november
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Yen
Taal: Japans
nagasaki.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.