Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Mount Aspiring & Queenstown

Als je op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland bent. MOET je Mount Aspiring National Park checken. Dit magisch mooie park heeft echt nog een ruige natuur. Met spectaculair beboste valleien. Wild stromende rivieren. Én met sneeuw bedekte bergen. Het landschap is enorm. Het oostelijke gedeelte bestaat vooral uit hoge bergen en valleien. En in het westelijke gedeelte vind je de dertig meter hoge Thunder Creek Falls. Wil je dat allemaal in één dag zien? Dat kan! Siberia Experience dropt je míddenin het National Park met een helikopter. Vanaf daar maak je een flinke wandeling langs de rivier. Om vervolgens met een jetboat over de Wilkin en Makarora rivieren te scheuren. Een dikke aanrader! Toch liever zelf door het park slenteren? Geen probleem. Onder het motto ‘red jezelf’ heeft het park weinig regels. Dus neem je eigen tentje mee tijdens het hiken. Of overnacht gewoon in een van de hutten die je onderweg tegenkomt.
Makarora is de perfecte uitvalsbasis voor een tocht door het Mount Aspiring National Park. Want het ligt er pal naast. En er zitten een aantal lodges op prachtige locaties! Bij Wild Earth Lodge bijvoorbeeld slaap je bij super gastvriendelijke locals.
Queenstown was vroeger een mijnstadje. Maar nu vind je op elke hoek van de straat wel een emmertje met adrenaline. Bungeejumpen, skydyven, canyonswingen, raften, jetboaten: vervelen is hier bijna onmogelijk! Wil je de ultieme bungeejump maken? Ga dan naar de Kawarau Bridge. Hier werd de allereerste commerciële bungeejump gehouden. En dender je 43 meter de diepte in. Ondanks al die adrenalinejunks houdt Queenstown de sfeer van een kleine stad. Zo vind je er ook wijngaarden. Verschillende musea. En barst het van de gezellige restaurants.
Heb je nog niet genoeg van de mooie natuur? Maak vanaf Queenstown een dagtrip naar Milford Sound. Dat is het beroemdste fjord van Nieuw-Zeeland. En de route ernaartoe is al een attractie op zich!
Wil je ook nu ook graag naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland? Wij hebben onze trip gepland met TravelEssence .
Eten
Makarora heeft welgeteld één café: het Makarora Country Cafe. Niet gek. Want het gehucht heeft maar 70 inwoners. Gelukkig kun je altijd bij de plaatselijke logdes terecht voor echt Nieuw-Zeeland’s eten!
Je mag Queenstown niet verlaten voordat je een burger van Fergburger hebt gegeten. Deze populaire tent staat in bijna elke top 10 van beste burgers ter wereld. Dus je staat wel effe in de rij. Maar dan heb je ook wat!
Queenstown heeft keuze zat als het om restaurants gaat. Wil je écht dik uitzicht over de stad tijdens het diner? Zet dan Skyline Restaurant Stratosfare op je lijstje! Moet je wel eerst met een kabellift naar boven. Traditioneel Nieuw-Zeelandse lamsgerechten vind je bij Pedro’s House of Lamb. Caribe Latin Kitchen staat bekend om lekker Latijns-Amerikaans eten. Gantleys Restaurant heeft een dik goede wijnkaart. En voor een chill ontbijtje schuif je aan bij Bespoke Kitchen. Check ook Taco Medic: een klein kraampje in een duister steegje met de beste taco’s van de stad! Meer zin in chique? Probeer Botswana Butchery, Rata en Lombardi. Voor een drankje bij zonsondergang moet je bij Perky’s zijn. Vanaf deze bar op een boot heb je supermooi uitzicht op het meer!
Vervoer
Een enkeltje Amsterdam – Queenstown kost ongeveer € 710,-. Je bent minimaal 22 uur onderweg. En je moet een of twee keer overstappen. Maar dat is het meer dan waard! In het centrum van Queenstown ligt alles op loopafstand. Wil je vanaf hier verder reizen? Dan is een spaceship camper het ideale vervoersmiddel! Met een camper is een aanrader voor het huren van zo’n camper. Of je pakt de bus. Voor € 24,- ben je in Makarora. Verder gaan er vanaf Queenstown meerdere coach bussen naar omliggende plaatsen. De trein is ook een optie. Maar dan betaal je wel wat meer. En vanwege het lage aantal inwoners zijn er maar een aantal routes beschikbaar.
Goed om te weten
Beste reistijd: Februari, maart, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Nieuw-Zeelandse Dollar
Taal: Engels & Maori
Geraldines hele roadtrip door Nieuw-Zeeland zien? Klik  hier!
mount-aspiring-queenstown.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.