Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Montenegro

Parelwitte jachten. Trendy cocktails. Rijkdom overal. Nee, we zijn niet in Monaco. Maar Montenegro lijkt er flink op. In ’t plaatsje Tivat ligt Porto Montenegro. Een jachthaven voor de Grote Jongens. Hier kan je slapen in de duurste hotels. Shoppen in designerwinkels. Luxe eten. Laat dat geld maar rollen.
De luxe is in een paar jaar uit de grond gestampt. Maar in vijftien minuutjes ben je in het ‘echte’ Montenegro. In Kotor bijvoorbeeld. Dit havenstadje staat op de Werelderfgoedlijst. Het staat vol met oude kerkjes. Het lijkt soms alsof je in de Middeleeuwen bent. Vooral als je de oude stadsmuren ziet. Die komen uit het eeuwenoude Byzantijnse Rijk. Ook vet om te bekijken is de berg Lovćen. Vanaf daar kijk je uit over heel Kotor en de baai. Die is prachtig om te zien. Vinden de rijken ook en dat is duidelijk te zien. De baai staat in de zomer vol met luxe jachten.
Je komt sowieso met mooie foto’s terug. Montenegro heeft geweldige natuur. Van Kotor ben je binnen drie uur in Durmitor National Park. Daar lopen beren, wolven en wilde katten. Grrrr. Liever wild op een andere manier? Dan is ‘t  Sea Dance Festival  in Buvda wat voor jou. Een strandfeest van 15 tot en met 18 juli. Check de uitzending voor Chris z’n eerste indruk.
Eten
Je kan in Montenegro van alles bestellen. De geschiedenis van ’t zonnige landje komt terug in de gerechten. Een vleugje Italië. Een scheutje Turkije. Een toefje Balkan. Heel bekend is de Ka?amak. Een soort maïspap, vaak met aardappelen en witte kaas. Ben je dorstig? Neem dan ‘n lekker glas granaatsinasappelsap. Erg populair in Montenegro. 
Laat je niet misleiden door al die rijkelui. Uit eten in Montenegro is niet heel prijzig. Moet je natuurlijk wel de hotspots uit de weg gaan. Niet in de baai zitten. Geen tafel reserveren in de binnenstad. Daar betaal je namelijk de hoofdprijs. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Euro
Taal: Montenegrijns
Sebastiaan in rozaje 5.png_3410243558.png

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.