Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Moermansk

Moermansk is niet alleen de noordelijkste stad van Rusland. Óók is deze havenstad de grootste stad van noordpoolgebied, gelegen op het schiereiland Kola. De stad is het centrum voor nucleaire ijsbrekers. De grootste trekpleister van de stad? Dat is sowieso de Lenin, de grootste en eerste nucleaire ijsbrekers ter wereld. In dit immense schip kun je een tour boeken, waarbij je de nucleaire reaktor, de navigatieruimte, de kajuit van de kapitein en de hal van de receptie bezoekt. 

Op zo'n 10 minuten rijden van Moermansk ligt het Alyosha monument, dat de moeite waard is om te bezoeken. Dit monument bestaat uit een gigantisch betonnen beeld van een soldaat. Dit 35 meter hoge beeld is ooit opgericht om de soldaten die Moermansk in de Tweede Wereldoorlog verdedigden, te herdenken. 

Verder vind je in Moermansk genoeg musea waar je de geschiedenis van de stad kunt induiken!
Eten
In Rusland houden ze van een stevig en uitgebreid ontbijt. Zo begin je de dag hier met veel brood, worst, kaas, jam en ei. En als lunch? Probeer dan vooral  bliny  of  oladji : overheerlijke Russische pannenkoeken met een hartige vulling, zure room en honing. Daar zeg je sowieso geen nee tegen. Ook kun je Rusland niet verlaten, zonder een flinke portie beef Stroganoff te hebben besteld. Dit ga je tijdens je reis gegarandeerd genoeg tegenkomen. Leuk feitje: kaviaar is het bekendste wat Rusland ooit heeft voortgebracht!
Een typische Russische drank is de licht gegiste brooddrank  kvas . Ook is Rusland natuurlijk een wodka walhalla. Dat moet geen verrassing zijn. Wodka wordt hier zelfs per gram vermeld!
Vervoer
De beste manier om van plek A naar B te komen, is per auto. In de stad vind je genoeg verhuurbedrijven waarbij je terecht kunt. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m augustus
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Roebel
Taal: Russisch
Maurice zijn hele roadtrip zien? Klik  hier!
Moermansk

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.