3 op Reis

Marseille

Jarenlang heeft de havenstad Marseille bekend gestaan om zijn grauwe, gevaarlijke randje, maar sinds de stad in 2013 werd aangewezen als culturele hoofdstad van 2013 is 't een heuse metamorfose ondergaan! 
Simpelweg explodeert de stad met exposities, architectonische hoogstandjen en kunstprojecten in alle soorten en maten. Genoeg te doen dus. Zo torent ver boven de stad de Basiliek Notre Dame de la Garde uit. De oude haven Vallon des Auffes is geweldig om jezelf even te verliezen, net als de hippe buurt Cours Julien. Het Palais Longchamp met zijn twee musea is ook zeker de moeite waard, net als het moderne historisch museum. 
Eten
Als havenstad heeft Marseille uiteraard een lange traditie qua visserij en dat zie je terug in alle restaurants die deze stad rijk is. De beste restaurants, bistro's en eetcafés staan namelijk bijna allemaal bekend om hun vismaaltijden. Maar dat is aan het veranderen, want Marseille is zichzelf steeds meer op de kaart aan het zetten als culinair centrum.

Lunchtijd? Café Populaire is een aanrader. Als je chique wilt doen, kan je bij tijdens het shoppen bij Rue de Paradis neerploffen voor een goede lunch. Een andere topspot voor een lunch is Le Go û t de Choses, deze plek is iets goedkoper dan het Café Populaire. En dan is er nog Le Grain de Sel voor lunch. Onze twee beste tips voor restaurants zijn toch wel Le Malthazar en Le Table. Deze plekken zijn niet goedkoop, maar wel fantastisch. Ben jij meer in voor een simpele pizza? Ga dan langs bij Pizzeria Chez Etienne.

Losgaan in de avonduren? Dat doe je bij Dame Noir. Hier kan je perfect terecht voor een drankje. Vaak is het zo druk dat ook voor de deur nog mensen staan. Iets alternatiever maar net zo leuk is Espace Julien. Maar om écht helemaal los te gaan, moet je langs bij L'Intermédiaire.
Vervoer
Vanaf Schiphol vlieg je in ongeveer twee uur naar Marseille. Prima te doen dus! Eenmaal in de stad is alles goed te belopen. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
marseille.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.