3 op Reis

Mangareva

Mangareva, de laatste stop voordat je Pitcairn bereikt. Op dit tropische eiland is weinig te doen behalve genieten van de prachtige ruige natuur. Het eiland is het meest centrale en belangrijke eiland van de Gambiereilanden.
Veel bezoekers komen er niet op dit eiland maar degene die er wel zijn geweest zijn het allemaal overeens dat je zeer naar de top van Mt. Duff moet klimmen. De hoogste piek van de Gambiereilanden vanwaar je een geweldig uitzicht hebt. Op het eiland is ook een vliegveld, Totegegie Airport.
Rondom de eilanden kun je geweldig duiken omdat het gebied nog vrijwel onaangetast is duur vervuiling en bevissing. Ook verbazingwekkend is de grote Saint-Michel kathedraal op het eiland. Bewonder verder de houtsnijwerken bij het Camika CED en fiets een rondje rond het eiland.
Eten
Alles wat niet in de lokale supermarkt te koop is bestel je bij een bevoorradingsschip vanuit Tahiti. Als toerist is het handig om zelf ook wat voedingsmiddelen bij je te hebben. Je kunt slechts bij één winkeltje met creditcard betalen. Er zijn een aantal restaurantjes. Pizzatomic bijvorbeeld. Tip: bestel een pizza en eet hem tijdens een prachtige zonsondergang op het strand.
Neem een paar flessen drank mee en plof ergens neer onder een palm! What else do you need? Drink alleen niet teveel, anders wordt de tocht naar Pitcairn op open zee een erg pittige opgave.
Vervoer
Ieder donderdag gaan er vluchten vanuit Papeete naar Mangareva. Via de luchthaven Totegegie op Mangareva zijn de Gambiereilanden en de Pitcairneilanden met Tahiti en de rest van de wereld verbonden. Pitcairn bereik je met de boot 'de Braveheart RV ', die slechts een paar keer per jaar vertrekt. Er kunnen per tocht 10 à 12 personen aan boord. Deze boottocht kost ongeveer € 2000,00 per persoon.
Goed om te weten
Beste reistijd: April t/m oktober
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: CFP Frank
Taal: Frans & Tahitisch
mangareva.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.