3 op Reis

Malediven

De Malediven, deze eilandengroep is één van de meest paradijselijke plekken op aarde. Maar als gevolg van klimaatsverandering dreigen de eilanden te verdwijnen. Deze eilandgroep heeft twee gezichten, een zeer toeristische kant en een kant die zelden door buitenlanders wordt gezien! Zo heb je bijvoorbeeld Rubbish Island: het eiland waar al het afval van de Malediven wordt verwerkt. Maar ook zijn er eilanden die zo prachtig en verlaten zijn dat je jezelf op een onbewoond eiland waant.
Het is niet vreemd dat in een dergelijk tropisch oord de voornaamste bezigheden duiken, snorkelen en strandhangen zijn. Dit kan hier dan ook werkelijk geweldig. Alhoewel alle eilanden vrij klein zijn beschikken ze stuk voor stuk over geweldige stranden en riffen waar je kunt duiken. De hoofdstad Male is een eiland die volledig is vol gebouwd. Hierdoor hangt er dan niet de idyllische sfeer die op de rest van de Malediven wel hangt. 
Wil je wel een idyllisch sfeertje, reis dan af naar de afgelegen eilandjes waar je of alleen bent of enkel met locals. De Malediven is hoe dan ook een droombestemming!
Eten
Favoriet onder de inwoners van de Malediven zijn de restaurants in hun hoofdstad Malé: Symphony, Sea House, Thai Wok en Seagull Café. Ze serveren hier overigens niet per definitie alleen lokale gerechten.
Omdat de inwoners van de Malediven moslim zijn is alcohol hier verboden, behalve in de resorts. Maar voordat je een glaasje alcohol in je handen hebt, moet je wel eerst diep in je portemonnee graaien. De liefhebbers van een avondje goedkoop bezatten moeten op zoek naar een resort waarbij de drank all inclusive is. 
Het uitgaansleven op de Malediven kun je het beste omschrijven als: animatie, animatie, animatie. Het resort met het hoogste entertainmentgehalte is Club Med Kani. Maar wil je echte grote mensengezelligheid dan moet je het W Retreat & Spa resort.
Vervoer
Een vliegticket naar de Malediven heb je al vanaf €700,00. Je vliegt naar Malé, de hoofdstad van de Malediven. Van hieruit pak je de boot of het (water)vliegtuig die je naar je resort, hotel of ecologisch hutje brengt.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m april
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Rufiyaa
Taal: Divehi
malediven.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.