3 op Reis

Malaga

Malaga is de op één na grootste stad van Andalusië en de op vijf na grootste stad van Spanje. De stad ligt middenin de heuvels van Axarquia en wordt doorkruist door de rivieren Guadalmedina en Guadalhorce. Malaga is een bruisende stad met prachtige zandstranden en een rijke historie. De inwoners van Malaga staan bekend om hun liefde voor wijn en eten. Je vindt ze dan ook veel in cafés of restaurants. Ze worden ook wel boquerones (sardines) genoemd.
Pablo Picasso was de beroemdste inwoner van de stad. Veel van zijn werken zijn vandaag de dag te bewonderen in zijn oude woonhuis of in het Picasso Museum. Malaga heeft een aantal jaar geleden een complete facelift gehad. De gebouwen zijn opgeknapt en het centrum is autovrij geworden. Daarbij is het vanwege het Mediterrane klimaat zelfs in de winter heerlijk toeven. Het zuiden van Spanje is een uitstekende plek om de oversteek naar Noord-Afrika te maken. De haven in Algeciras ligt op ongeveer twee uur rijden van Malaga. De route loopt langs de kustlijn van Andalusië en dat zorgt voor prachtige vergezichten. De boot doet er zo’n anderhalf uur over om in Tanger te komen.
In Malaga zelf zijn veel bijzondere bezienswaardigheden zoals het Alcazaba Fort, Castillo de Gibralfaro of het Plaza del Toros. Deze laatste is het stierengevechtsstadion, dat vandaag de dag nog steeds in gebruik is. Dit stadion ligt overigens maar twee minuten lopen van de geweldige haven van Malaga, waar de rijken der aarde hun jachten aanmeren gedurende de zomermaanden. Gratis tip van de redacteuren: woon een flamenco-optreden bij! Olé!
Eten
Nergens anders kun je zulke lekkere tapas eten als in Malaga. Op iedere straathoek is wel een gezellige tapasbar te vinden. De meeste eetgelegenheden bevinden zich in het centrum. Voor de lunch reizen de Malagueños af naar het strand van Playas de Pedregalejo and del Palo. Hier is de vis net iets lekkerder en verser.
Malaga is tapas en tapas haal je bij Bodega El Pimpi, Bar Lo Gueno en de oudste: Antigua Casa de la Guardia. Mocht je iets anders willen dan tapas, in Meson Astorga worden ook andere typisch authentieke Spaanse gerechten geserveerd.
Malaga staat bekend om haar lekkere zoete wijnen. De meeste Malagueños halen hun zoete wijnen in de supermarkt, die ze vervolgens op het plein van Plaza de la Merced opdrinken. Natuurlijk kan je ook gewoon op een gezellig terras in een bar of discotheek je zoete wijn of koude cerveza opdrinken. Dansen met een drankje in je hand doe je bij Liceo. Het hip en trendy Malaga begeeft zich in Warhol.
Vervoer
Met het vliegtuig doe je er ongeveer drie uurtjes over om in Malaga te komen, maar met de auto of trein kan natuurlijk. 
Het centrum van Malaga is onbevoegd voor auto’s. Je kan een segway huren, maar je kan alles ook heel gemakkelijk te voet bereiken. Wil je toch iets meer van de omgeving zien, dan kan je het beste een auto huren. Doe dit op het vliegveld, daar zijn verassend genoeg de tarieven het laagst.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
malaga.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.