Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Makgadikgadi National Park

De Makgadikgadi Zoutpannen liggen in Centraal Botswana en zijn de laatste restanten van een gigantisch meer dat miljoenen jaren geleden is gevormd. Sommigen beweren zelfs dat dit meer de allergrootste variant van Afrika was! Het gebied bestaat eigenlijk uit twee losse zoutpannen, de Ntwetwe en de Sowa zoutpan, omringd door een aantal kleinere zoutpannen. Tussen de zoutpannen bestaat het landschap uit zandduinen, rotsen en woestijnvlaktes. Op deze zoutvlaktes groeit vrijwel niets, maar aan de zijkanten groeit gras en vind je vele bomen. In het droogseizoen kun je over deze zoutpannen rijden! 
Verwacht veel wild te spotten in het Makgadikgadi National Park. Giraffen, springbokken, steenbokken, olifanten, luipaarden en noem maar op. Maar ook als vogelliefhebber ga je je hier niet vervelen. Daarnaast zijn de baobab-bomen bij de ingang van de Nxai Pan een must see. Een van deze bomen schijnt zelfs zo’n 3000 tot 4000 jaar oud te zijn!
Eten
Goede voorbereiding in Makgadikgadi National Park  is meer dan nodig. Zorg dat je een grote hoeveelheid eten en drinken meeneemt. In het park bevind je je namelijk ver van de bewoonde wereld. Je zult bijna geen andere reizigers tegenkomen. In Makgadikgadi ben je dus op jezelf aangewezen. 
Vervoer
Makgadikgadi National Park is voor een groot deel absolute wildernis. Wil je zelfstandig op pad? Bereid je dan heel goed voor! Zorg dat je goede kaarten en een grote voorraad voedsel bij je hebt. En laat vooraf aan genoeg mensen weten wat je plannen zijn, zodat de alarmbellen afgaan wanneer je een aantal dagen niets laat horen. Tip: haal de navigatiesoftware Tracks4Africa in huis!
De hoofdingang van het Makgadikgadi park bevindt zich halverwege Maun en het stadje Nata. Vooral van juli t/m oktober zijn de wegen het beste bereikbaar. Reis je vanuit het westen van het park? Dan kun je het park ook via de andere ingang bij Kumaga betreden. 
Meer tips? Check Selfdrive4x4.com!
Goed om te weten
Beste reistijd: Juli t/m oktober 
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Botswaanse pula
Taal: Engels, Tswana
makgadikgadi

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.