Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Lima

Deze typische backpacker-stad wordt ook wel eens het sletje van Zuid-Amerika genoemd. Lima wordt namelijk vaak gebruikt als pitstop voor een dag. Van daaruit trekken de reizigers verder naar de andere landen in Zuid-Amerika. Ook functioneert Lima uitstekend als basis op weg naar Machu Pichu. Ondanks deze reputatie is Lima in 2015 uitgeroepen tot 1 van de 20 beste reisbestemmingen in de wereld. Niet gek dus dat reizigers steeds vaker langer in Lima blijven. Groot gelijk, want Lima is de enige Zuid-Amerikaanse hoofdstad met een strand.
Overdag raden we je aan om langs Plaza de Armas te lopen. Ben je in de buurt en hoor je ineens luide muziek? Dan ben je er precies op het juist moment. Dan kan je namelijk de wissel van de wacht aanschouwen. Zeker een bezoek waard is de Parque de Reserva, een enorm park vol met prachtige fonteinen. Vooral ’s avonds is dit een aanrader. Voor wat romantiek maak je een wandeling over de Bridge of Sighs of ga je naar Parque del Amor. Die vind je op een kliftop met uitzicht over de Grote Oceaan. Tip: ga tijdens zonsondergang. Prachtig uitzicht gegarandeerd! 
De stad kent een heftige geschiedenis. Als je hier meer over wilt weten ga dan naar het Larco museum. Hier vind je namelijk eeuwenoude kunst uit Peru. Al met al is hier genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken.
Eten
Eten in Lima valt te omschrijven in twee woorden: goedkoop en lekker. De Peruaanse keuken is echt top. Dit komt vooral door de Spaanse, Aziatische, Afrikaanse èn lokale culinaire invloeden. De gezelligste en levendigste wijk van Lima is Barranco. Daar kan je een warme zomeravond zeer goed spenderen.
Er zijn twee dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Lima: ceviche en pisco. Voor de allerlekkerste ceviche van Lima moet je bij de streetfood bar Al Toke Pez zijn. Het gerecht is simpel: rauwe vis met rode ui en citroen. Pisco is een lokaal drankje met 42% alcohol. Klinkt misschien heftig, maar het is beter te drinken dan je zou denken. De bekendste en belangrijkste cocktail van Peru is Pisco Sour. Deze cocktail wordt gemaakt met de beste ingrediënten uit Peru zelf: pisco, citroen, suiker en… een rauw ei. Proost!
Vervoer
Je vliegt in ongeveer 13 uur rechtstreeks van Amsterdam naar Lima. Daar moet je helaas wel wat voor over hebben, want een directe vlucht kost je flink wat geld. Als je bereid bent een keer over te stappen, ben je wel goedkoper uit. In Lima een taxi pakken is geen probleem. Je vindt er namelijk heel veel en zijn relatief goedkoop. Wel is het goedkoper om de bus te pakken. Voor 1,20 sol heb je een prima plekje in één van de blauwe bussen. 
Goed om te weten
Beste reistijd: April t/m februari
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Sol
Taal: Spaans, Quechua, Aymara
lima.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.