3 op Reis

Leuven

Leuven is een studentenstad bij uitstek. Dit zie je ook duidelijk terug in het straatbeeld dat gedomineerd wordt door jonge mensen. Door de aanwezigheid van deze studenten kun je hier flink de bloemetjes buiten zetten maar ook voor de cultuurliefhebber is hier genoeg te vinden. 
Zo is het Bagijnenhof, een klein stadje binnen Leuven, geweldig om door heen te struinen. De oude stadssfeer die hier nog hangt maakt dit een heel apart plekje binnen Leuven. In Leuven ligt ook de abdij Keizersberg. Hier kan men een dag meeleven met de monniken. Uiteraard verwachten zij dan wel dat je mee doet met de gebedsdiensten. Iets voor de echte liefhebber dus!

Wil je toch gewoon feesten in Leuven dan is een leuk beginpunt misschien wel de brouwerij van Stella Artois. Hier kun je op een culturele manier zien hoe dit biertje wordt gemaakt en tegelijkertijd kun je genieten van een koud biertje! De binnenstad is een goede plek om deze tour af te sluiten!
Eten
Voor een gezellig en betaalbaar restaurant hoef je niet lang te zoeken in Leuven. Eet bijvoorbeeld eens bij Den Domus. Pannekoeken, vlees, vis en broodjes. Ze hebben het hier allemaal! De Werf noemt zichzelf een 'babbel en knabbelcafé’. En het grote terras zit bij mooi weer steevast vol met studenten.
Rossi Slow Food is een ‘echte Italiaan’ dus geen vette pizza’s en spaghetti bologneses. Maar de traditionele, verse, Italiaanse keuken!  Zarza zit ook in het duurdere segment maar serveert plaatjes van gerechten in een strakke maar huiselijke omgeving. Heel erg de moeite waard!
Loop ook even door de Muntstraat, de culinaire hoofdstraat van Leuven! Hier zitten waanzinnig veel restaurantjes, brasseries en cafés! Kun je daarna mooi door naar cafeetjes zoals De Wiering, Colff of het musicafé! Gegarandeerd een topavond. Ga vooral ook eens naar de Bierkelder! Dit is een typisch studentencafé waar ze in Leuven een gezegde van hebben gemaakt. Als iemand een enorme kater heeft dan ‘ben je bij de bierkelder geweest!’
Vervoer
Leuven is een relatief kleine stad, waar alles op loopafstand zit. Wil je liever niet lopen? Leuven heeft gelukkig ook een uitgebreid busnetwerk! De mogelijkheden om een kaartje te kopen zijn ook eindeloos. Kies uit een biljet, dagpas of lijnkaart!
Vanaf Amsterdam centraal ben je met 3,5 uur in het centrum van Leuven. Je hoeft maar één keer over te stappen en je kaartje kost €23,50. Wil je helemaal niet overstappen, dan kan dat ook. Je moet dan een kaartje voor de Thalys kopen. Je bent dan wel meteen meer dan het dubbele kwijt. Namelijk € 61,80.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Nederlands & Frans
leuven.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.