3 op Reis

Lanzarote & Fuerteventura

Bij het denken aan deze twee bestemmingen gaan direct de alarmbellen rinkelen. Hordes Engelse toeristen, Piet Friet en nog meer clichés die de doorgewinterde reiziger niet aanstaan. Maar dat is onterecht! De eilanden zijn namelijk ook uitermate geschikt voor reizigers die wat avontuurlijke vakanties willen en nog echt iets willen ontdekken. Zo kan je op de eilanden genieten van de mooie natuur, die overigens per eiland sterk verschilt. Ook kan je je hier volledig uitleven in sporten zoals klimmen, fietsen en surfen. Op Lanzarote wordt ook niet voor niets de zwaarste triatlon ter wereld gehouden.
De eilanden zijn vooral fijn om de winter in Nederland even te ontvluchten. Wie Fuerteventura of Lanzarote bezoekt raakt geheid besmet met het surfvirus. Ben jij nog geen pro en kan je wel wat aanwijzingen gebruiken? In Lajares op Fuerteventura kan je bij een surfschool altijd nog wat surf- of suplessen nemen.
Ben je geen waterrat en blijf je liever met je voeten op het droge? Kan ook. Zo moet je op Lanzarote zeker het voormalige huis van César Manrique te bezoeken. Deze kunstenaar ontwierp zijn eigen en vele andere huizen en kunstwerken op het eiland. Op Fuerteventura is het verder zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in de winkel van Clean Ocean Project. Alles wat te vinden is in deze winkel is gemaakt van opgepikt vuil van de plaatselijke stranden.  
Eten
Alhoewel ver verwijderd van het Spaanse vasteland overheersen de invloeden van het moederland toch de plaatselijke keuken. De Canarische keuken valt op te delen in drie grote onderdelen: pescado , mariscos en carne . Oftewel vis, schaaldieren en vlees.
Heerlijke creaties met deze ingrediënten kan je vinden in restaurant Bahia La Pared in Pajara op Fuerteventura of in La Cabana Tias op Lanzarote. Verder kan je bijna niet verkeerd zitten als je plaats neemt in een restaurant dichtbij de kleine havens, die veelvuldig op beide eilanden te vinden zijn. Vaak wordt de vis rechtstreeks van de vissersboten de restaurants binnen gesjouwd, waardoor je verzekerd bent van een vers visje op je bord.
Met de komst van het toerisme is ook het nachtleven op Lanzarote en Fuerteventura tot bloei gekomen. En laten wij nou precies weten waar het leuk is om de bloemetjes buiten te zetten. Feestgangers die naar Lanzarote gaan zullen al snel in het feestcentrum van Puerto del Carmen belanden. Ook op Fuerteventura kun je gelukkig met de voeten van de vloer, bijvoorbeeld in de Rock Island Bar.
Vervoer
Om je vakantie op deze eilanden volop te benutten is het handig om een auto te huren. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
lanzarote-fuerteventura.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.