3 op Reis

Lake Manyara National Park

In Tanzania barst ’t van de nationale parken met wilde dieren. Lake Manyara National Park is zeker weten een voor op je bucketlist. Wie weet spot je The Big Five! Welke dat ook alweer zijn? Komt 'ie: de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard. Door de vele groene bomen in Lake Manyara National Park sta je soms eeuwen te turen door je verrekijker. Dus moet je op safari flink zoeken. Maar áls je een dier spot, heb je vaak de jackpot binnen! De dichtheid qua dieren is namelijk heel groot. Het park staat naast kneiterveel groen ook bekend om zijn uitgestrekte savannes en moerassen. Jarenlang was het daarom dé filmlocatie van de Tarzan films. 
Niet alleen safari-gangers trekken de Tanzaniaanse natuur in. De natuur speelt ook een grote rol bij de Afrikaanse Meru-stam. Deze stam duikt namelijk de natuur in om te bidden. Dat doen ze bij Lake Duluti. Dit meer ligt bij de stad Arusha, tussen de Kilimanjaro en Lake Manyara in. Ze bidden daar tegen de rotswand boven het meer. Waarom buiten? Vanwege de rust en omdat ze geloven dat ze op deze plek dicht bij god zijn. Leden van de Meru-stam bidden niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere stamleden. 
Eten
Ga je op safari tour in Tanzania? Dan ga je sowieso kennismaken met de traditionele Tanzaniaanse keuken. Gerechten zijn pittig van smaak en klaargemaakt in kokosmelk. Het nationale gerecht is ugali : maïsmeel met kip of geit. Daar krijg je vlees, vis, rijst of bonen als cadeau bij. Ben je een kieskeurige eter? In een aantal safari lodges is een internationale keuken. Lucky you!  
Vervoer
Een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam vind je helaas niet. Om in Lake Manyara National Park te komen, moet je eerst naar Kilimanjaro Airport vliegen. Een retourtje heb je vanaf €600,-. Vanuit Kilimanjaro Airport kom je in het National Park per auto. Een binnenlandse vlucht is ook een optie.
Eenmaal aangekomen heb je twee opties: scheuren met je huurauto óf rondtoeren in een safari jeep met gids. Voordeel van een gids? Je spot meestal sneller een groep leeuwen. Want de rangers hebben megaveel kennis over de dieren. Voor een huurauto of georganiseerde tour kan je terecht bij Roadtrip Tanzania. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m september
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Tanzaniaanse shilling
Taal: Swahili, Engels
Met dank aan Explore Tanzania. 
manyara

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.