Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Kuala Lumpur

Veel reizigers kennen Kuala Lumpur van de overstap naar een andere (Aziatische) bestemming, maar dat is zonde! Want de hoofdstad van Maleisië is absoluut mooi en interessant om te bezoeken. Moderne gebouwen staan hier pal naast de oude wijken. En Chinatown en Little India zijn dé plekken waar je moet zijn als reiziger.  De sfeer is top en het is er ook nog eens redelijk goedkoop. Voor een massage zit je hier trouwens ook helemaal goed.
Je begint je reis door Maleisië dus goed in Kuala Lumpur. Grote kans dat je de bekendste en hoogste torens van de stad al kent: de Petronas Torens. Ooit waren deze de hoogste van de wereld, maar dat record is allang verbroken. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad. Helaas betaal je daar dan wel flink wat voor. Een andere leuke optie is de Helilounge Menera KH. Overdag dient dit als helikopter platform. In de avond kun je er een lekkere cocktail drinken en genieten van waanzinnig uitzicht.
Ga ook zeker naar Detaran Merdeka, het onafhankelijkheidsplein. En de Maleisische enclave midden in de stad, Kampung Baru. Absoluut een bezoek waard! Het ligt midden in de stad. Waardoor de huizenprijs heel erg hoog is. Maar de lokale bewoners weigeren deze fantastische locatie te verlaten. Hierdoor is de sfeer er nog heel authentiek en de lokale bevolking is erg vriendelijk en gastvrij.
Eten
De wijken waar 't op culinair gebied allemaal gebeurt zijn Bangsar en Midvalley. Over het algemeen lijken de restaurants allemaal op elkaar en serveren ze allemaal dezelfde Maleisische gerechten. In Kuala Lumpur gaat het dan ook vooral om het bemachtigen van een goede plek, bij welk restaurant dat is maakt dan vaak niet uit.
Restaurants die er wel uit springen zijn Li Yen, Lafite Restaurant en Shook. Helaas geldt dit ook voor de prijs. Kuala Lumpur staat ook bekend om haar enorme wolkenkrabbers en baanbrekende architectuur. Dit is ook terug te zien in de geweldige clubs en bars, die zijn vaak architectonische hoogstandjes.
Een van die moderne bars met prachtige uitzichten op de metropool is Sky Bar, waarvandaan je ook de beroemde Petronas Towers kunt zien liggen. Mocht je op zoek zijn naar iets goedkopers en niet je nacht tussen de chique elite van Kuala Lumpur willen doorbrengen, dan moet je naar de wijk Jalan Telawi. In de vele zijstraatjes van de wijk zitten de beste clubs!
Vervoer
Vanaf Schiphol vlieg je in 12 uur naar de Maleisische hoofdstad. Een rechtstreekse ticket is niet goedkoop. Voor ongeveer €800,- heb je dan een retourticket. Een ticket waarbij je over moet stappen kost je een stuk minder. Dan vlieg je voor zo’n €550 op en neer.
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Riggin
Taal: Maleisisch
kuala-lumpur.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.