Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Kiev

Bij de hoofdstad van Oekraïne denk je al snel aan een feeststad. Waar je vooral voor ‘t nachtleven naartoe gaat. Maar Kiev heeft ook prachtige bezienswaardigheden! Bijvoorbeeld de  St. Sophia's Kathedraal , het  Holenklooster  of ‘t Majdan Nezalezjnosti-plein
Combineer een bezoekje aan Kiev met een trip naar Tsjernobyl. Bekend en berucht om een van de grootste nucleaire rampen ooit. Het is door de straling trouwens nog steeds een onbewoonbaar gebied.
Liever niet de lege stad bezoeken? Doe dan een  boottocht  over de Dnipro rivier. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht op Kiev. Een wandeling door  Andrew’s Descent is ook een aanrader!
Eten
Voor de echte Oekraïense keuken check je bijvoorbeeld Domashnyaya Kukhnya. Of ga anders naar het buffet restaurant  Puzata Hata ! Liever wat luxer eten? Prik dan een Georgisch vorkje mee bij Mimino. Voor het stappen wil je natuurlijk een bodempje leggen… doe dat bij bijvoorbeeld Sam’s Steak House of Tequila House.
Kiev staat bekend om haar bruisende nachtleven. En met een goede reden! Barretjes, terrasjes of clubs. Het is er allemaal. De echte kroegtijgers gaan naar Shato of Viola’s Pab. Is er nog meer keuze? Jazeker! Bijvoorbeeld Antresol en  Babuin . Wil je écht hard gaan. Check dan Dockers. Daar draaien ze stevige rock. En tik jij wodka’s weg of het niets is. 
Vervoer
Vanuit Amsterdam vlieg je in zo’n vier uur naar Kiev. Eenmaal aangekomen pak je de metro. Want er zijn in de stad bijna 50 metrostations! Met de bus kan je de stad trouwens ook prima bewonderen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Grivna
Taal: Oekraïens
kiev.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.