Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Kiel

Kiel kent een van de belangrijkste en drukste waterwegen en heeft zichzelf daarom uitgeroepen tot dé zeilhoofdstad van Europa. De Duitse havenstad is gelegen aan de Kieler Förde, een zijarm van de Oostzee en combineert een maritiem levensgevoel met karakter, cultuur en geschiedenis.
Het maritieme levensgevoel komt tot zijn recht in de Kiellinie, de populairste boulevard van de stad die langs de hoogtepunten van de stad slingert. Een plek om op een zomeravond langs de kust te slenteren, een wandeling langs de botenhuizen te maken of zittend aan het water naar de voorbijvarende schepen te kijken.
Kiel staat bekend om een verscheidenheid aan internationale zeilevenementen. Zo vormen de stranden van de Kieler Förde jaarlijks het toneel van de Kieler Woche, het grootste zeilevenement ter wereld. Boten en schepen van alle soorten, maten en tijdperken nemen deel aan de parade. Ook voor kermisattracties, muziekpodia en cafés ben je tijdens de Kieler Woche op de Kiellinie aan het juiste adres.
Uit je slaap ontwaken in een idyllisch Duits weiland? Met het vignet uit de kampeergids van Landvergnügen mag je een keer gratis overnachten op het erf van een boer. Deze boerderijen worden generatie op generatie doorgegeven. Het land wordt zo verantwoord mogelijk gebruikt, zodat de toekomstige generaties deze waardevolle bron ook tot hun beschikking hebben. Aangezien je je portemonnee niet hoeft te trekken wordt het zeer gewaardeerd om een product uit de boerderijwinkel te kopen.
Eten
Op de Kiellinie vind je de Sandhafen, de eerste volledig drijvende strandbar van Duitsland. Onder de palmbomen is het met een kop koffie goed vertoeven. Zak onderuit met een mooi uitzicht op de skyline van Kiel.
Bij Seebar Düsternbrook ervaar je gegarandeerd het vakantiegevoel. Met de ruisende golven op de achtergrond is het een ideale plek om vanuit de roze strandstoelen met een verse salade of huisgemaakte pizza over de Oostzee te turen.
Vervoer
Met de auto doe je er vijf à zes uur over om van Utrecht naar Kiel te rijden. Met de trein ben je met zeven uur in de Duitse havenstad. Eenmaal aangekomen vind je acht regionale treinstations, maar ook met de bus, te voet of per fiets is de stad goed te verkennen. Vanuit de haven van Kiel is het mogelijk je reis met een veerboot voort te zetten naar Zweden, Noorwegen, Litouwen en Rusland.
Goed om te weten
Beste reistijd: Gedurende het hele jaar
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Duits
Kiel

© Penofoto / Shutterstock.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.