Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur opnpo3

Voor jouw dagelijkse dosis (duurzame) reisinspiratie.
3 op Reis

Keulen

Honderd kilometer verwijderd van de Nederlandse grens vind je de stad met de grootste kathedraal van de wereld: Keulen. Wat deze stad zo onvergetelijk maakt? Indrukwekkende kunstobjecten, een jaarlijkse kerstmarkt en typisch Duitse kroegen.
Ben jij een echte moderne kunstliefhebber? Dan is Keulen dé plek voor jou. De oudste internationale kunstbeurs ter wereld, Art Cologne, vindt hier namelijk plaats. Ruim 250 deelnemers zetten hier jaarlijks hun expositie op om aan andere mensen te verkopen.
Aan musea geen gebrek in Keulen. Bezoek bijvoorbeeld de Popart-collectie in Museum Ludwig, maak je eigen chocolade in het Chocolademuseum of kom meer te weten over de Olympische Spelen in het Duitse Sportmuseum.
Wees niet verbaasd als je een graffiti-banaan tegenkomt op de gevel van een van deze musea of galerieën. De Duitse kunstenaar Thomas Baumgärtel is hier de spreekwoordelijke vader van. Hij gaat duizenden plekken af, om te kijken of ze speciaal genoeg zijn voor een banaan. Wat een Michelinster is voor restaurants, is deze banaan voor musea.
Om 11.11 uur, op de elfde dag van de elfde maand klinkt in Keulen het startschot van een evenement dat jaarlijks terugkeert: Carnival. Het begint op het marktplein, maar de feeststemming verspreidt zich al snel door de gehele stad. Meer dan tienduizend mensen lopen al dansend en zingend door de straten. Kölle Alaaf!
Eten
Dat bier een waar fenomeen is in Duitsland, wisten we natuurlijk allang. Maar Keulen steekt er toch met kop en schouders bovenuit. Een romige schuimkraag, subtiele fruitige aroma’s en een droge afdronk. Oftewel: Kölsch. Dit bier mag alleen gebrouwen worden door brouwerijen die uitkijken op de Kathedraal. Of je nou op het terras zit of in de kroeg, om Kölsch kan je niet heen.
Vervoer
Na drie uurtjes rijden met de auto, of een rit van tweeënhalf uur in de trein vanuit Utrecht sta je al in de binnenstad van Keulen. Let wel op als je met de auto gaat, je hebt in deze stad een milieusticker nodig.
Goed om te weten
Beste reistijd: Gedurende het hele jaar
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Duits
Keulen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.