3 op Reis

Kangaroo Island

Kangoeroes, koala’s, zeeleeuwen,  wombats  en vogelbekdieren… Dat is slechts een greep uit de vele diersoorten die je op Kangaroo Island kan spotten. Dit unieke eiland ligt op ongeveer twintig kilometer van de Australische zuidkust, vlakbij Adelaide . De geïsoleerde ligging zorgt ervoor dat de Australische dieren hier geen natuurlijke vijanden hebben. Hierdoor kunnen ze zich vrij voorplanten en is een uniek ecosysteem ontstaan. Een ideale plek om de dieren van Down Under te spotten! Ook de rust en ruige natuur zorgen voor een bijzonder verblijf. 
Kangaroo Island is vooral geroemd door de ongerepte natuur. Je kan je hier dan ook een paar dagen goed vermaken. Ga bijvoorbeeld naar Little Desert aan het zuiden van het eiland. Hier vind je tussen de eucalyptusbossen natuurlijke zandduinen waar je kan sandboarden. Wil je liever je filmrol volschieten met wilde dieren? Ga dan naar National Park Flinders Chase of naar Seal Bay. In Hanson Bay heb je een grote kans om koala’s te zien. Aan de noordkust van Kangaroo Island kan je goed duiken of snorkelen. Je zwemt hier tussen vele vissen in verschillende kleuren en maten. 
Steile rotswanden, ongerepte bossen, stille stranden en indrukwekkende rotsformaties.  Kangaroo Island is een plek waar je makkelijk verliefd op wordt. Hoewel het eiland het derde grootste eiland van Australië is, wonen er maar ongeveer 4500 mensen. Een groot deel hiervan woont in de hoofdstad Kingscote. In deze stad zijn een paar hotels en hostels, maar je kan ook op het eiland kamperen. Je vindt verschillende campings verspreid over het eiland. 
Eten
Hoewel Kangaroo Island dunbevolkt is, heeft het toch een aantal goede restaurants waar je uit kan kiezen. Een bijzondere ervaring krijg je bij The Enchanted Fig Tree. Je luncht of dineert hier namelijk hoog in de bomen: in de buitenlucht of in een boomhut. Verder heeft het eiland een aantal andere restaurants waar je lekker kan eten, zoals Sunset Food and Wine. In 2001 is Kangaroo Island uitgeroepen tot officiële wijnregio. En terecht, want je vindt hier veel  wineries  waar wijn van goede kwaliteit wordt geproduceerd. Probeer daarom ook minstens twee wijngaarden te bezoeken en Australische wijnen te proeven.
Kangaroo Island heeft geen bruisend nachtleven. Wel kan je terecht bij een aantal cafés om onderuit te zakken na een dag het eiland te hebben ontdekt. Ga daarvoor naar The Chase Cafe of naar Cactus. 
Vervoer
Om op Kangaroo Island te komen kan je het beste vanuit Adelaide naar Cape Jervis rijden. Vanaf daar kan je met de ferry naar het eiland, wat ongeveer drie kwartier duurt. Je kan ook kiezen voor een vlucht vanaf Adelaide, maar wij raden een ferry aan. Op die manier kan je het eiland namelijk ook vanaf het water zien en dat wil je eigenlijk niet missen.
Op het eiland is het ingrijpen van mensen minimaal gebleven om het ecosysteem te behouden. Hierdoor is er bijna geen openbaar vervoer. Een auto huren is dus handig, zodat je jezelf makkelijk kan verplaatsen.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m april
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Australische dollar
Taal: Engels
Met dank aan: TravelEssence.
Kangaroo Island beach

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.