3 op Reis

Kaapverdië

Kaapverdië is een ideale bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Omdat de eilanden ongerept zijn, kan je hier echt van het gebaande pad afgaan. Kaapverdië bestaat uit tientallen eilanden en elk eiland heeft een eigen karakter. Rondvaren dus en zoveel mogelijk eilanden bezoeken. Bezoek vooral Santiago, São Vicente en Santo Antão.
Kaapverdië op de 3 op Reis-manier verkennen? Dan begin je op Santiago. Dit is het grootste eiland van het land, waar ongeveer de helft van de bevolking woont. Ook de hoofdstad van het land ligt hier: Praia. Dit eiland doet je verreweg het meeste denken aan Afrika. Vervolgens zet je de reis voort richting São Vicente. Met nog geen 230 km ² is dit een van de kleinere eilanden van Kaapverdië. Het is niet meer dan een rotsblok in zee, maar als je er toch bent kan je net zo goed  genieten van alle fauna om je heen.
Santo Antão is het tweede grootste eiland van Kaapverdië. De enige manier om hier te komen is met de boot vanaf São Vicente. Santo Antão is een van de armste eilanden van Kaapverdië en kampt met een hoge werkloosheid. Vanwege deze reden laten veel reizigers Kaapverdië links liggen. Het land kent sowieso amper massatoerisme en is daardoor een authentieke bestemming om te bezoeken!.
Eten
De keuken van Kaapverdië is ontstaan uit verschillende tradities. Het is een combinatie van Portugese en Afrikaanse invloeden. Maar één ding ga je zeker niet aan ontkomen: vis. Houd in de stad Praia in Santiago rekening met een beperkt aanbod van eettentjes. Probeer eens het lokale gerecht capucha bij de snackbar Daniza. Restaurant Gamboa is een van de betere tentjes in de stad en ook bij restaurant Flor de Lys kan je heel goed je buik rond eten.
Op São Vicente kan je het best terecht in de stad Mindelo. Restaurant La Pergola is een goede keus, helemaal als je op zoek bent naar Franse maaltijden. Casa Café Mindelo is een prachtige plek aan het water met heerlijke gerechten, maar ook een toffe plek om te slapen. Op Santo Antão is Porto del Sol de plek om te eten, vooral als je zin hebt in een Italiaanse pasta. In Porto Novo kan je al wachtend op de ferry bijkomen in Bar Restaurante Sereia. 
De nationale drank van Kaapverdië is grogue,  rum gemaakt van bruine of witte rietsuiker. In Praia zijn er tal van kleine barretjes waar mensen samenkomen en deze specialiteit naar binnen gieten. De beste livemuziek vind je bij Sal da Música. En op São Vicente is Praca Amilcar Cabral in Mindelo de plek waar mensen gezellig heen gaan om te drinken. Café Lisboa en Café Musique zijn gezellig om de avond in te beginnen. Syrius is leuk om de avond al dansend mee af te sluiten. En op Santo Antão kan je in Porto Novo met de voetjes van de vloer in Disco Dobla.
Vervoer
Vanuit Amsterdam kan je direct naar Praia vliegen. Eilandhoppen doe je lekker goedkoop per boot. Op São Vicente en Santiago zijn er tal van privé-taxi’s die je naar de andere kant van de stad brengen. 
Goed om te weten
Beste reistijd: April t/m juni, oktober, november
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Escudo
Taal: Portugees
kaapverdie.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.