Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Isle of Man

Op het Britse eiland Isle of Man worden al sinds jaar en dag de beroemde straatraces gehouden. Op veel plaatsen geldt zelfs geen speedlimit. Maar naast vele motorlegendes kent dit eiland ook een prachtige natuur en een rijke geschiedenis.
Op het eiland zijn verschillende dorpjes te vinden die allemaal hun eigen charme hebben. Zo is er Port Erin waar een fijn strand te vinden is en waar prachtige natuur omheen ligt. Een ander mooi dorpje is Peel waar nog een middeleeuws kasteel en een kathedraal te vinden zijn. Kastelen, haunted streets en vroegere executie-plaatsen. Zie ze allemaal op een nachtelijke 'ghost walk’.
Omdat het Isle of Man een eigen staat is heerst hier ook een zeer grote trots op het eiland. Iedere bewoner is trots op het eiland en daardoor zijn de mensen hier zeer aardig tegenover toeristen. Een absolute aanrader is het reuzenhaaien of dolfijnen spotten. Dit kan vanaf de kust maar veel leuker is het om dat vanaf een boot te doen. Ook surfers zijn perfect op hun plek op Isle of Man en dan vooral aan de zuidkant van het eiland.
Eten
Isle of Man heeft veel verschillende soorten restaurants. Je hebt pubs, waar ze simpele hoofdmaaltijden verkopen, maar ook Thaise en Italiaanse restaurants. Veel restaurants serveren gerechten met producten die van Isle of Man zelf afkomen, aangegeven met ‘manx’ ervoor. Probeer sowieso het vlees van Manx Loaghtan schaap.
Meer into fish? Ze serveren vaak ook haring, kreeft en diverse schelpdieren. Cadeautjes uit de omliggende zee! Ga voor het typische pub-gevoel naar The Bay of naar The Raven. Tanroagan serveert de beste visgerechten en helemaal los met groenten gaan ze in Greens Vegetarian Restaurant!
Ga voor een drankje naar één van de vele pubs die Isle of Man rijk is of ga met je voetjes van de vloer in Fiesta Havana, een Cubaanse bar. Is het je lucky day? Beproef je geluk dan in Toffs in het Stakis hotel. Dit is een club en casino in één. Bestel in ieder geval een Manx Spirit, gedistilleerd uit whisky en hét drankje van Isle of Man.
Vervoer
Het wegennet is uitgebreid en op sommige stukken niet voorzien van een snelheidslimiet. Zijn er geen races op Isle of Man? Cross dan met een (huur)auto zelf het parcours! Maar in Isle of Man wordt ook nog gebruik gemaakt van ‘historisch’ openbaar vervoer waaronder oude stoomtreinen, elektrische en paardentrams.
De prijzen voor een retour vliegticket variëren aanzienlijk, van 150 tot 400 euro. De vliegtijd zelf is niet lang, ongeveer twee uur. Bij goedkopere tickets is het alleen vaak het geval dat je langer moet wachten op je vlucht om over te stappen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei & juni
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Manx Pound
Taal: Engels, Manx Gaelic
isle-of-man.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.