Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Ikaria

Het toerisme op het eiland Ikaria staat nog in de kinderschoenen, terwijl het een prachtige bestemming is. Hier vind je een bergachtig landschap met fijne stranden en een helderblauwe zee. Bovendien is dit eiland hartstikke goed voor je! De bevolking van Ikaria heeft de meeste negentigjarigen in de wereld, minder hartziekten en er komt bijna geen dementie voor. Wil je ook oud worden? Bezoek dan Therma Lefkados, een warmwaterbron in de zee.
De redenen hiervoor zijn waarschijnlijk de schone lucht en het gezonde vis- en groentedieet. De restaurants die je hier vindt zijn dan ook stuk voor stuk van bijzondere kwaliteit. De naam van het eiland is naar verluidt afkomstig van Icaru, de zoon van Deadalus. Icaru dacht dat hij naar de zon kon vliegen, maar is nabij het eiland in het water gestort. 
Het eiland is voor de avontuurlijke reiziger een absolute must, al is het alleen maar vanwege de route die men moet afleggen om hier te komen. Snelle verbindingen met de omringende eilanden en Athene zijn er namelijk niet. Vliegen kan wel, maar is relatief duur. 
Eten
Grote verwesterde restaurants zijn een zeldzaamheid op Ikaria. Wel vind je hier veel authentieke Griekse restaurants waar je diner met zorg en liefde wordt bereid. Bekend om de geitenvleesspecialiteiten is restaurant Pashalia Taverna.
Trek in souflaki? Dan ga je naar Filoti Pizzeria, waar je zoals de naam zegt ook pizza (en pasta) kan eten! Wonderbaarlijk goed! Voor de beste verse vis eet je bij Dedalos of Anna’s Fish Taverna. Zee-egels, inktvis en garnalen zijn echte aanraders bij beide restaurants.
's Avonds toch gewoon een biertje of een colaatje doen? Ook dat kan! Er zijn super veel gezellige, kleine tenten waar je een verkoelend drankje kan doen. Hele nachten doorfeesten zit er echter niet in op Ikaria. Sto Gialo is overdag een café en ’s avonds een kroeg waar dansbare muziek wordt gedraaid.
Vervoer
De lekkerste manier om over het eiland te toeren is per scooter. Maar ook het openbaar vervoer is goed geregeld. Zeker in de zomer rijden er regelmatig bussen die de steden op Ikaria verbinden.
Na slechts vijf uur vliegen ben je op het prachtige Ikaria!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Grieks
ikaria.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.