Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Hobart

Hobart is de hoofdstad van Tasmanië, de kleinste staat van Australië. In een paar dagen tijd kan je al veel van deze vrij kleine stad zien. Veel van het leven in de havenstad concentreert zich langs het water en de levendige sfeer zorgt ervoor dat je je hier snel thuis voelt. Verder heeft Hobart veel te bieden: interessante geschiedenis, culturele activiteiten, een verwelkomende sfeer en ongerepte natuur op een steenworp afstand. 
Bij het Museum of Old and New Art wil je zeker een paar uur spenderen. Het museum heeft vaak controversiële tentoonstellingen die je aan het denken zetten. Tegelijk vind je hier bizarre dingen die je niet begrijpt. Je kan hier het beste open-minded naartoe gaan, dan heeft je bezoek de meeste kans van slagen. Op zaterdagochtend is de Salamanca Market een toffe plek om Hobart goed te leren kennen. Je kan hier van alles scoren: tweedehands boeken, zelfgemaakte sieraden, verse vruchten en bijzondere antiek. 
Rondom de haven is altijd wel wat te beleven. Denk aan typisch Australische pubs, festivals in de zomer, musea, talloze restaurants en een lange boulevard. De haven is eigenlijk de reden dat Hobart groot is geworden. Door scheepsbouw en de export van goederen kon de stad uitgroeien tot de stad die het nu is. 
Hobart is ook de uitgelegen uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen. Pak bijvoorbeeld de ferry naar Maria Island. Dit eiland heeft een verleden als strafkolonie, maar tegenwoordig is het allesbehalve een straf om hier rond te lopen. Het eiland is nu in z’n geheel een nationaal park en de uitgelegen plek om wildlife te spotten. Dankzij de afgelegen ligging kunnen verschillende diersoorten zich hier goed voortzetten. Mocht je dus een dag over hebben, raden we je zeker aan om dit te bezoeken. 
Eten
Hobart is de laatste paar jaar erg gegroeid op gastronomisch gebied. Zo vind je er talloze goede restaurants waar ze lekkere gerechten serveren, vaak gemaakt van streekproducten. Zo eet je bij Aløft moderne Australische gerechten in de haven en kan je bij Templo terecht voor smaakvol Italiaans. Verder kan je, als je op een eiland zit, het eten van vis en andere zeevruchten natuurlijk niet overslaan. Ga voor goede  fish & chips  naar Flippers en voor verfijnde zeevruchten naar Franklin.
In Hobart kan je je ook aan het einde van de dag goed vermaken. Bij Preachers kan je in de winter rond de open haard verzamelen en spelletjes spelen. In de zomer vind je hier in de grote tuin genoeg plekken om van de zon te genieten. Bij Henry Jones Art Hotel drink je heerlijke cocktails. Langs de haven vind je ook genoeg pubs waar je terecht kan voor een gezellige avond. Er zijn een aantal clubs in Hobart en flink wat plekken met livemuziek. Vraag locals naar de beste plekken om je ’s avonds laat te vermaken.
Vervoer
Vanaf Amsterdam duurt het wel even voordat je in Hobart bent. De handigste manier is vliegen naar Melbourne en vanaf hier doorreizen naar Tasmanië. De beste optie is om te vliegen naar Hobart, wat je ongeveer een uur en een kwartier kost. Het vliegveld ligt ongeveer twintig kilometer buiten de stad, maar je kan een taxi of SkyBus nemen. 
Als je veel van het eiland wilt zien, kan het huren van een auto handig zijn. Op die manier ben je vrij om overal naartoe te gaan wanneer je wilt. Ben je van plan vooral in Hobart te blijven? Dan heb je genoeg aan openbaar vervoer en je eigen benen.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m april
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Australische dollar
Taal: Engels
Met dank aan: TravelEssence.
Hobart Australia

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.