Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Guadeloupe

Begin je reis over Guadeloupe in Point-à-Pitre. Deze stad voelt Caraïbisch aan. Door het marktplein, de haven en de kathedraal. Guadeloupe is onderdeel van de Franse Antillen. De Franse cultuur zie je ook overal terug. Rij over het groene eiland. De natuur is prachtig. Ga zeker duiken of snorkelen in de zee. Jaques Cousteau Reserve is de beste plek. Spot vissen in alle kleuren. En ontdek het beeld van de oude ontdekkingsreiziger Cousteau. Ga daarna naar het strand bij Grande Anse. Een van de mooiste én chillste strandjes van het eiland.
Wil je graag cultuur snuiven? Bezoek dan het Fort Delgrès. Deze historische plek vertelt een gewelddadig en heldhaftig verhaal. In het fort besloten honderden oud-slaven zich op te blazen. Zodat zij in vrijheid konden sterven. En nooit meer in gevangenschap zouden leven. Morne à l’Eau is ook erg indrukwekkend. Op deze begraafplaats zie je talloze huisjes in zwart en wit. Die worden gebouwd voor de overleden familie leden. Heel bijzonder.
Bezoek ook de kleinere omliggende eilandjes bij Guadeloupe. Zoals Terre de Haut of Iles a Carbit. Je kunt op en neer voor een dagtripje. Maar ook langer op een van de eilandjes blijven. Het water is blauw, de temperaturen zijn tropisch. En het uitzicht is waanzinnig mooi.
Eten
Om lekker te eten in Guadeloupe hoef je niet lang te zoeken, er zijn zo veel verschillende restaurants, stands en snackbars! Heb je trek in iets lekkers maar geen behoefte aan uren tafelen? Ga naar de snackbar! Ze hebben hier bijvoorbeeld hartige pannenkoeken (Crêpes Salées), warme broodjes (Bokit) en hamburgers (Agoulou).
Gezellige restaurants waar ze de meest lekkere lokale gerechten serveren zijn Eden Plage, La Chaloupe en Le Genois. Op Guadeloupe drink je uiteraard rum! Dit kan in een café of in je hotel maar ook bij één van de  rumproeverijen.
Niet zo’n fan van hete zon in combinatie met rum? Je kan hier ook prima relaxen met een Caribisch biertje zoals Carib. Vergeet vooral de verfrissende cocktails niet. Een absolute must is de ‘sorbet de coco’.
Vervoer
Voor zo’n 550 euro vlieg je op en neer naar Guadeloupe. Je doet er dan 12 tot 14 uur over. Met een overstap in Parijs. Rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol gaan niet naar Point-à-Pitre. Aangekomen op het vliegveld. Huur je gemakkelijk een auto om over het eiland te toeren. Maak je een tripje naar een van de omringende eilandjes? Dit boek je gemakkelijk vanaf Guadeloupe. Superleuk om op de eilandjes een golfkarretje of quad te huren. Er zijn genoeg lokale organisaties en bedrijfjes. Waar je dat terplekken kunt regelen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Januari t/m april
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
guadeloupe.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.