Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Granada

Granada, aan het gigantische Meer Nicaragua heeft al vele honderden jaren een roerige geschiedenis. Dit verleden komt tot op de dag van vandaag terug in het straatbeeld. Waar je ook kijkt, overal zie je de oude koloniale invloeden. Kleurrijke gebouwen, grote kerken, groen parken en een gigantisch meer zorgen ervoor dat deze stad eigenlijk alles heeft. Al lopende door Granada krijg je direct het juiste gevoel bij de stad.
De mooiste attractie van Granada is het centrum zelf. Het koloniale verleden heeft de stad achtergelaten met een prachtige binnenstad. Vrijwel elk gebouw heeft een koloniaal verleden en daardoor zie je door de hele stad geweldig mooie grevels. Ook de  kathedraal  van Granada is de moeite waard en kan je eigenlijk niet missen omdat deze boven de gebouwen uit torent. Voor degene die geen zin hebben in het bekijken van een kerk is het nabij gelegen Parque Central een goede plek om eens even lekker te relaxen.
Verder is het gewoon heerlijk om door de oude stad te lopen. Granada wordt niet voor niets de mooiste stad van Midden-Amerika genoemd. Zwemmen in het meer is overigens niet aan te raden daar er zeer agressieve zoetwaterhaaien in het meer rondzwemmen. Granada heeft ook nog twee leuke festivals. Zo is er het  internationale Poëzie Festival  in februari. De hele maand zijn er dan poëzievoordrachten van bekende en onbekende poteen. Het tweede festival van de stad duurt een week en vindt plaats in de derde week van augustus om de onbevlekte ontvangenis van Mary te vieren. Gedurende heel deze week zijn er optochten, vuurwerkshows en concerten. Een zekere aanrader!
Eten
Alhoewel Granada niet heel groot is vind je hier toch een aantal super leuke restaurantjes die zeker de moeite waard zijn. Zo is er het leuk en hip uitziende Cuidad Lounge waar je naast moderne gerechten ook terecht kan voor fijne traditionele Nicaraguaanse maaltijden. Ook restaurant El Garaje is een aanrader. Alhoewel niet op een toplocatie is het eten hier wel erg goed. Ook zijn de prijzen van El Garaje erg goed
En mocht je nou helemaal klaar zijn met al die rijst, kaas en bonen dan kun je terecht bij Charly’s bar . Eigenlijk een Duits wienerschnitzelrestaurant waar je echter ook terecht kan voor heel veel andere internationele hapjes van goede kwaliteit! Een populaire en leuke manier om je avond te beginnen in Granada is om in een van de bars op de Calle La Calzada plaats te nemen. Zo heb je Nectar voor de cocktail-liefhebber. Heb jij echter meer zin in live muziek? Neem dan een kijkje bij Cafe Nuit.
Als je niet van ophouden weet dan kun je de avond het best vervolgen in de Inuit Kayak Bar. Hier gaat het feest in het weekend 24u per dag door. 
Vervoer
De beste manier om je in Granada te verplaatsen is te voet. De stad is niet groot en lopend kun je de stad het best verkennen. Wel leuk is om in de ouderwetse paardenkoetsjes de stad even te verkennen maar wij kregen al snel medelijden met de paarden. Dus, rugtas op en lekker lopen! Mocht je Granada willen verlaten en het binnenland in willen trekken dan is het wel handig om een auto te huren. Het openbaar vervoer in Nicaragua is erg warrig en slecht geregeld.
Goed om te weten
Beste reistijd: Juli t/m september & november t/m januari
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Córdoba
Taal: Spaans
granada

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.