3 op Reis

Gotland

Het mooiste plekje van Zweden is volgens ons toch wel Gotland. Dit eiland heeft niet alleen hele mooie landschappen, maar staat vooral bekend om de vele honderden burchten, ruïnes en kerken. Het eiland wordt ook wel 'het eiland van de honderd kerken' genoemd. Dus als je naar cultuur en historie op zoek bent, dan zit je hier wel goed. 

Maar veel leuker is de zomerse kant van het eiland. Dan stappen alle jonge jongens en meisjes op de boot naar het eiland om hier een paar weken helemaal los te gaan. De grootste plaats op het eiland is Visby en als je uit wil gaan, kan dat dus vooral hier. 

Ook leuk om te doen is een truffelsafari. In de bossen op het eiland vind je truffels, dus die kan je . Kom je makkelijk over je kater heen in de frisse lucht. Al met al is Gotland een "must go to." Omdat je hier feesten met cultuur en natuur kan combineren. En oja, hadden we al over de vele bizar mooie vrouwen gesproken?
Eten
Visby is de grootste stad van het eiland en het is dan ook niet heel vreemd dat je hier de meeste restaurantjes vindt. En een paar hele aardige toch ook wel. Zoals Bakfickan bijvoorbeeld. Vooral fijn als je op zoek bent naar een lekker visje. 

En dan heb je nog 50 kvadrat. Volgens alle meningen toch wel het beste restaurantje van het eiland. Wij kunnen het alleen niet bevestigen want wij hebben het moeten missen tijdens ons bezoek. Een andere topper is Gamla Masters. Kan ook niet anders met zo'n naam. Deze tent heeft het alleenrecht op de lamracks van de beroemde Gotlandse schaap. Echt waar, geen grap. Heerlijk.

Maar het feesten dus. Waar doe je dat eigenlijk? Dennis deed het hier, in de Kallis. De (volgens ons) toch wel vetste club van Visby en dus het eiland. Zowel overdag als in de nachtelijke uurtjes trouwens. Verder zijn er nog wel genoeg barretjes en/of clubs te vinden in de stad! Maar het drukst is het dus tussen 16 & 22 july tijdens de "Stockholmweek!" Oja, en dan zijn er dus ook heel veel knappe vrouwen. En mannen.  
Vervoer
Gotland ligt zo'n 200km van Stockholm. En vanaf hier kan je direct naar het eiland vliegen voor zo'n €170,-. Maar je kan ook naar de kust rijden en vanuit Nynäshamn op de boot stappen. Doe je er langer over, maar heb je wel alvast een mooie trip.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart, juni, augustus
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Zweedse Kroon
Taal: Zweeds
gotland.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.