Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Paracas National Reserve

Paracas ligt ongeveer 260 kilometer ten zuiden van Lima. Bij Paracas ligt het indrukwekkendeParacas National Reserve. Als je in dit deel van Peru bent, mag je dit park niet overslaan. Het gebied alleen al is waanzinnig mooi met enorme zandduinen, magische oases en de Ballesta Islands. Hier kan  je ontelbaar veel zeehonden, zeeleeuwen, vogels en pinguïns spotten! 
In de woestijn bij Paracas kan je allerlei sportieve activiteiten doen, zoals sandboarden. Waar? Bij de oase Huacachina. Pas op: het is een stuk lastiger dan snowboarden! Zin in wat makkelijkere adrenaline kick? Ga dan met een buggy de woestijn in. Daarmee cross je met zo'n 100 kilometer per uur de zandduinen op en af!
Wat je ook niet mag missen tijdens je verblijf is de kustlijn. Dit is namelijk niet zomaar een kustlijn, maar een woestijn die over gaat in zandrotsen. Die zandrotsen gaan dan weer over in een rood strand en dat strand eindigt dan weer in azuurblauw water. Zoiets heb je nog nooit gezien! Alleen al dit bijzondere natuurverschijnsel is een trip naar Paracas waard. 
Eten
De lekkerste broodjes van Peru? Die vind je aan de Pan-American Highway!  Er zijn zeker twee dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Peru: Ceviche en Pisco. Ceviche is het bekendste lokale gerecht van Peru en bovendien lekker goedkoop! Het gerecht is simpel: rauwe vis met rode ui en citroen. Pisco is een lokaal drankje met 42% alcohol. Klinkt heftig, maar het is beter te drinken dan je zou denken. De bekendste en belangrijkste cocktail van Peru is Pisco Sour. Gemaakt met de beste ingrediënten uit Peru zelf: Pisco, citroen, suiker en een rauw ei. Proost!
Vervoer
Je vliegt in ongeveer 13 uur rechtstreeks van Amsterdam naar Lima. Daar moet je helaas wel wat voor over hebben, want een directe vlucht kost je flink wat geld. Als je bereid bent een keer over te stappen, ben je wel goedkoper uit. Vervolgens is de meest gebruikte manier om van Lima naar Paracas te reizen met de bus. Voor zo'n € 24,50 heb je al een buskaartje. Je doet er dan ongeveer 4 uur over. Je kan ook een auto huren, wat een goede optie is als je met een groep bent. 
Goed om te weten
Beste reistijd: April t/m februari
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: sol
Taal: Spaans, Quechua, Aymara
paracas-national-reserve.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.