Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Genève

Nicolette reist per trein van Genève in Zwitersland naar Chamonix in Frankrijk en laat zien dat je met een klein budget toch een geweldige tijd kan hebben.
Genève is na Zürich de grootste stad van Zwitserland en telt bijna 200.000 inwoners. Genève is één van de duurste steden van Europa. Nicolette begint haar reis in deze dure stad en weet zich voor een prikkie te vermaken. Genève wordt ook wel ‘de stad van de vrede’ genoemd. Dit is te danken aan het grote aantal humanitaire instellingen. Na een ontspannen dag reist Nicolette per trein in zo’n vier uur door naar het dorpje Chamonix in Frankrijk.
Het Franse dorpje Chamonix telt 10.000 inwoners en ligt op meer dan 1000 meter hoogte. Op het eerste gezicht een schattig bergdorpje, maar niets is minder waar! Dit is dé plek waar skiërs, snowboarders en klimmers tot het uiterste gaan. Los van het wintersport seizoen zijn er ook in de zomer genoeg die-hard avonturiers die op alle mogelijke manieren genieten van het ruige berglandschap. Zo ook Nicolette, die hier onmiddellijk wordt meegesleurd door de avontuurlijke sfeer en vervolgens op originele wijze de Mont Blanc afzweeft.
Eten
Zowel in Genève als in Chamonix zijn er tal van eettentjes. De meeste restaurantjes in Genève zijn te vinden in de buurt van de haven. l’Amalgam is met de wisselde kaart favoriet onder de inwoners van Genève. Om alvast in Franse sferen te komen kun je een bezoek doen aan Café de Paris. Nicolette ging eten bij de pier en betaalde hiervoor maar € 8,00 voor een dagplate inclusief drankje!
In Chamonix kun je heerlijke genieten van de Franse keuken in Le Bistrot. Voor een lekker broodje kun je goed terecht in Mojo’s Sandwich bar. La Cantina is de perfecte plek om klein een hapje te eten en vervolgens te wachten tot hier het feest losbarst.
Drinken
Genève is een stad waar ’s avonds gezellig wordt gedronken. In de zomer is de Pailote een leuke plek. De Qu’Importe is een te gekke stijlvolle plek waar je aan de avond voorafgaand ook nog een lekker hapje kunt eten. Wijnliefhebbers kunnen terecht voor een lekkere bourgogne of chablis in de Boulevard du vin. Lekker op het terras hangen kan ook, op de hoek bij La Clémence.
Ook in Chamonix hoef je je in de avond zeker niet te vervelen. Er zijn tientallen après ski barretjes waar je helemaal uit je dak kunt gaan. De No Escape en Le Choucas mag je dan zeker niet missen. Nicolette bezocht ook een van de micro bierbrouwerijen. In Chamonix is het namelijk gebruikelijk om zelf bier te brouwen van gletsjerwater. Dus heb je ook zin in zo’n lekker fris ijskoud biertje? Ga dan langs bij de Micro Brasserie.
Vervoer
Genève is goed te bereiken met de hoge snelheidstrein. Het is snel, makkelijk en je komt uitgerust aan. Vanaf Amsterdam ben je zo’n 7 uur onderweg en dit ritje kost je ongeveer € 150,00. Per vliegtuig bereik je Genève in 2 uur voor € 135,00. Van Genève naar Chamonix is het zo’n 80 kilometer en deze reis duurt per trein zo’n 3,5 uur. Er is ook een snellere trein van zo’n 2 uur maar deze gaat door het binnenland waardoor je de adembenemende vergezichten mist.
In Genève kun je jezelf in de maanden mei t/m oktober het beste verplaatsen per fiets. Deze worden op vijf plekken in de stad aangeboden en deze mag je dan vier uur gratis gebruiken! In Chamonix maakte Nicolette een tocht per helikopter. Zo’n ritje duurt 10 minuten en kost € 67,50 per persoon. Een wintersport in Chamonix is vaak het goedkoopst door een all-in pakket te boeken. Dit is inclusief vervoer en accommodatie.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Zwitserse Frank
Taal: Duits, Frans & Italiaans
geneve.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.