3 op Reis

Fukuoka

Grote kans dat je nog nooit van Fukuoka gehoord hebt. Dat is heel erg zonde, want deze stad op ’t eiland Kyushu is fantastisch. Het is een flinke stad met zo'n 1,5 miljoen inwoners en waar genoeg te beleven valt. Het is dus onterecht dat deze stad vaak wordt overgeslagen op de route van reizigers. 
Begin je dag goed met een wandeling door Ohori Park. Haal ergens onderweg ontbijt en kies een fijn bankje uit met sereen uitzicht op het prachtige meer. Struin wat door de stad en bekijk de traditionele Japanse kunst. Ga voor een lekkere lunch naar Yanagibashi markt, waar je keuze hebt uit vele soorten vis. 
Als je een dagje wilt winkelen ga dan naar Tenjin Underground City of het Nishijin Shopping District. Hier vind je allerlei leuke winkels en boetieks. Van het beste uitzicht geniet je bovenin de Fukuoka Tower en in het reuzenrad van Umi no nakamichi Seaside Park. Wil je wat cultuur snuiven? Bezoek dan de Tochoji Temple en het Fukuoka City Museum. 
Eten
In Japan eet je sushi, dat kan niet anders! Bij restaurant Yamanaka kan je terecht voor heerlijke sushi, want daar wordt de beste verse vis persoonlijk door de chef uitgekozen. De lekkerste Yakitori (gegrilde kipspiesjes) krijg je bij Daishizen Yakitori restaurant. Mizutaki is een traditionele kippensoep uit Fukuoka. Voor deze heerlijke melkachtige soep moet je bij Hakata Mizutaki Toriden zijn. Nog zo’n lekkere soep heeft Kurume Taiho Ramen op het menu staan. Hun specialiteit is de tonkotsu soep. Dat klinkt niet lekker, maar is het wel!
Geen zin om in een restaurant te zitten? Eet dan net als Chris lekkere noodles in een open straatkraampje. Dan krijg je ook gelijk wat mee van het straatleven in Fukuoka De beste plek voor deze eetkraampjes is de wijk Nakasu, tussen Hakata River en Naka River.
Op Tokio na heeft Fukuoka de meeste bars, cabaret tenten en clubs van heel Japan. Ga daarvoor 's avonds naar de wijk Daimyo, ten westen van ‘t Tenjin station. Deze wijk is perfect voor een geslaagde avond uit. Ga je liever voor een ‘nooit meer naar huis’ avond? Bezoek dan Oyafuko Dori, wat ‘straat van stoute kinderen’ betekent. De naam verklapt het al een beetje: hier vind je wildere bars en clubs. In de openlucht de nacht doorhalen? Dat doe je op het strand in de Momochi wijk.
Vervoer
Vanaf Amsterdam vlieg je in minimaal 15 uur naar Fukuoka, vaak met een tussenstop in Hongkong of Seoul. Het openbaar vervoer is goed geregeld in Fukuoka en met name de metro is een fijne manier om je snel te verplaatsen. In het centrum kan je ook veel te voet doen.
Goed om te weten
Beste reistijd: maart t/m mei & september t/m november
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Yen
Taal: Japans
chamonix

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.