Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Florida

De populaire havenstad Miami ligt in Florida, ook wel de Sunshine State van Amerika genoemd. De stad is vrij groot, met een oppervlakte van 5200 km2. Binnen dat gebied wonen zo’n twee miljoen mensen. Het visitekaartje van Miami is South Beach, een smalle strook aan de kust waar het altijd druk is. Hier is ook het Art Deco district te vinden. Dit gedeelte bestaat voornamelijk uit hotels, appartementen en restaurants, waarvan de mooiste aan Ocean Drive liggen.
De bouwstijl is Florida’s variant op Art Deco, ook wel Tropical Deco genoemd. Voor het echte tropische gevoel reizen de inwoners van Miami echter nog iets verder naar het zuiden, richting de Florida Keys; een eilandengroep van zo’n 1700 eilanden. Veertig van deze eilanden zijn met elkaar verbonden door de Overseas Highway. Deze weg is 260 kilometer lang en begint in Miami en eindigt in Key West.
Eten
Voor een stevig ontbijt bezoek je La Moon of 11th Street Diner. De lekkerste visrestaurants zijn Joe’s Stone Crab en El Cristo Restaurant. Franse gebruiken ervaar je in Pascal’s on Ponce en Italiaanse gebruiken in Osteria Del Teatro en Cafe Prima Pasta. De Amerikaanse eetcultuur proef je bij Big Pink Restaurant.
Ook Key West is een samensmelting van nationaliteiten en dat zie je voornamelijk terug in het restaurantaanbod. Salsa Loca is de plek om de Mexicaanse honger te stillen en El Siboney voorziet je van Cubaanse lekkernijen. De dikste en lekkerste Amerikaanse pizza eet je aan tafel bij No Name Pub.
Het lekkerste bier drink je aan de bar van The Room. De lekkerste cocktails schudden ze in het hotel van Circa 39 en Boteca Brazilian Bar. En op Key West ga je naar La Te Da, Irish Kevin’s en Hog’s Breath Saloon. De grote favoriet onder de lokalen is Sloppy Joe’s Bar.
Vervoer
Vliegen naar Miami doe je ongeveer in tien uur. De snelste en makkelijkste manier van vervoer in Miami is de taxi. Wie minder afhankelijk wil zijn, kan een auto huren.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m april
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
florida.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.