3 op Reis

Falklandeilanden

De Falklandeilanden zijn in 1592 door de Engelsman John Davis ontdekt en zijn sindsdien bijna altijd in Britse handen geweest. Bij het grote publiek zijn de eilanden vooral bekend vanwege de Falklandoorlog die er in 1982 plaats vond tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië . Nog altijd is Argentinië het niet eens met het feit dat de eilanden in Britse handen zijn. Overal op het eiland vind je aanwijzingen van deze oorlog terug, maar deze eilanden zijn meer dan een herinnering aan oorlog alleen.
De Falklands zijn dunbevolkte eilanden met een hoofdstad die meer weg heeft van een dorp. Je hebt hier geen pinautomaten en enorme winkelcentra maar wel zeer bijzondere dieren. Zo tref je hier een kolonie pinguïns aan en rondom de eilanden zwemmen vele zeeolifanten. Sea Lion Island is de beste plek om de bijzondere wildlife van de Falkland Eilanden te zien.
In het Falkland Island Museum in National Trust kan je wat meer te weten komen over de Falkland oorlog en de indrukwekkende geschiedenis van dit land. Op San Carlos Cemetery kan je dan meteen de slachtoffers herdenken. Het eiland is echter vooral geschikt als bestemming voor de avontuurlijke en ruwe reiziger. Het eiland is hierdoor wel echt een geweldige bestemming.
Eten
De Falklandse keuken heeft een paar bijzondere specialiteiten die je geproefd moet hebben. Diepzee inktvis, de Patagonische toothfish en de ganzenpaté zijn ware delicatessen. Je eet deze lekkernijen in het Malvina House Hotel of in de Globe Tavern.
Er zijn een paar kleine kroegen in Stanley waar je een drankje kan doen en je helemaal kan uitleven met karaoke. Deano’s Bar en The Gull & Penguin zijn zulke kroegjes. Voor de Falklandse cultuur ga je naar het Woodbine Cafe of Victory Bar. Dit zijn de twee oudste kroegen van het eiland en bestaan al langer dan dertig jaar. 
Vervoer
Als je meerdere eilanden wilt zien, biedt het vliegtuig de beste oplossing. Dit gaat snel en gemakkelijk. Bovendien is het vaak de enige manier om van eiland naar eiland te gaan. Op de Falklands is geen openbaar vervoer. Wil je grotere afstanden afleggen, dan heb je de volgende opties: een auto met vierwielaandrijving huren, een eigen chauffeur inschakelen of een taxi boeken.
Je kan net als Floortje hieronder vanaf Santiago in Chili naar de Falklands vliegen. Houd er rekening mee dat je bijna een hele dag onderweg bent. Deze route is vooral aangenaam als je langer in Santiago wilt verblijven. Vanuit Londen kan je ook naar de Falklands vliegen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei & juni
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Britse Pond
Taal: Engels
falklandeilanden.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.