3 op Reis

El Hierro

El Hierro (ook wel Ferro of La Isla Chiquita genoemd) is het kleinste en minst bekende Canarische Eiland. Dit meest zuidwestelijke eiland van de Canarische Eilanden ligt voor de kust van Marokko. Evenals op het nabijgelegen La Gomera , is het toerisme er nog niet ver ontwikkeld. Dat maakt het een superfijne bestemming. Verwacht hier echter geen witte zandstranden, want die zul je hier niet aantreffen. Op El Hierro vind je wél natuur die je bijna nergens anders terug vindt. Hierdoor trekt het eiland veel vogelliefhebbers en wandelaars aan.
Het woud van de jeneverbesstruiken, El Sabinar, is door de grillige vorm van de bomen nogal spookachtig en tegelijkertijd prachtig. El Golfo is een historische plek op El Hierro. Hier stortte eenderde van het eiland in zee om een tsunami bij Amerika te veroorzaken. Ben je een ervaren zeiler? Dan ervaar je rondom El Hierro ultiem zeilgenot. Denk aan: ruige wateren en dolfijnen die met je mee zwemmen!
Eten
Geiten en hun kaas komen veel voor op El Hierro's menu. Ook vind je heel veel lekkere en bijzondere vis op de kaart. Het is wel handig als je een woordje Spaans spreekt of goed bent in handen-en-voeten-taal. De bewoners van El Hierro spreken namelijk weinig tot geen Engels.
Voor lekker eten gecombineerd met een spectaculair uitzicht moet je bij Restaurante Mirador de la Peña zijn. Casa Goyo, Casa Guiana en Bar-Restaurante Bohemia zijn ook leuke restaurants, waar je lekker kan eten. Het enige nadeel van weinig toerisme is dat we vrijwel de enige in de restaurants waren. Enfin, wel lekker rustig.
Van El Hierro komen uitstekende wijnen. En waar kan je die beter drinken dan op het eiland van herkomst zelf? Tananja wordt hier bijvoorbeeld gemaakt. 
Verder zijn er veel gezellige barretjes in plaats van massale discotheken. De toeristen díe hier komen, zijn er niet om te feesten tot diep in de nacht. 
Vervoer
El Hierro is niet rechtstreeks te bereiken vanuit Nederland. Je kan ervan uitgaan dat je een hele dag (of meer) kwijt bent met op het eiland komen. Heb je de tijd en hou je van varen? Dan kan je vanaf Amsterdam naar Tenerife of Las Palmas vliegen en met de boot naar El Hierro varen. Heb je geen zeebenen? Dan vlieg je vanaf Tenerife of Las Palmas weer door naar El Hierro. Maar da's natuurlijk niet zo goed voor het milieu. 
Ben je eenmaal op El Hierro en heb je zin om het eiland te verkennen? Dan kan dat prima per fiets. Het levert je bijzondere uitzichten, mooie foto’s en spannende momenten op. Het eiland is in totaal zo’n 30 km groot dus dat is prima te doen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
el-hierro.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.