3 op Reis

Don Det

Don Det is één van de 4000 Islands van Laos. Deze groep eilanden wordt ook wel Si Phan Don genoemd en liggen in de Mekong River. De bekendste eilanden zijn Don Khong, Don Det en Don Khon. Wat je hier het beste kan doen? In een hangmat liggen en genieten van de zonsondergang met een biertje in je hand!
Sinds kort is Don Det volledig voorzien van elektriciteit en kan je er zelfs pinnen. Zwembaden zijn schaars in Laos en op Don Det vind je er maar twee. Toegang tot die zwembaden kost je zo’n 5 euro. Don Det trekt voornamelijk backpackers omdat je hier prima slaapplekken hebt voor een kleine prijs. Je slaap bijvoorbeeld al voor zes euro in Vixay Guesthouses. Voor dit geld krijg je een ruime kamer, een eigen badkamer en een balkon met hangmat. 
In ongeveer 2 uur wandel je het eiland over, want Don Det is niet zo groot. Je kan ook een fiets huren voor maar één euro per dag. Een echt aanrader is om dan naar het buureiland Don Khon te fietsen, waar je kan net als Geraldine en Tim locals kan helpen met de rijstoogst. Ook kan je naar de watervallen van Khon Phaheng fietsen. En als je gaat kajakken spot je met een beetje geluk een Irrawaddy dolfijn. 
Eten
De leukste plek om lekker eten uit te zoeken is bij de levendige night markets . Op Don Det zijn er echter ook wat leuke restaurants om lekker te eten.
Bij Kea’s Backpackers Paradise kan je heerlijk ontbijten en later op de dag kan je hier terecht voor heerlijke cocktails. Mama Leuah is misschien wel het beste restaurant van Laos en hier betaal je dan ook iets meer voor. Daar krijg je dan wel een bord vol heerlijk eten voor terug.
Voor een koud biertje, lekkere hamburger en mooie zonsondergang moet je bij One More Bar zijn. Bij The Boathouse kan je dan weer heerlijke visgerechten eten. Avondje ontspannen met fijne muziek? Verkas dan naar de Reggea Bar!
Vervoer
De beste optie vanuit Nederland is vliegen naar Vientiane of Luang Prabang. Vanaf daar kan je doorvliegen naar Pakse. Vanuit het centrum van Pakse rijden er bussen richting Don Det of je gaat per boot over de Mekong River.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Kip
Taal: Laotiaans
don-det.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.